Статті

Чудова природа НПП «Синевир»

«Синевир» — національний парк в Українських Карпатах у межах Міжгірського району Закарпатської області, офіційний партнер проекту.

Синевирське озеро. Автор: Aleksandr t15.
Ліцензія CC-BY-SA-3.0, з Wikimedia Commons

Це провідна природоохоронна науково-дослідна установа, що займається охороною, збереженням і вивченням унікального куточку Карпат — верхів’я Тереблянської долини Закарпаття.

Національний природний парк «Синевир» створено у 1989 році заради збереження, відтворення і ощадливого використання природних ресурсів, комплексів та об’єктів, які мають особливу наукову та естетичну цінність у межах різних висотних поясів південно-західних макросхилів Горган. Тому особливим завданням для НПП «Синевир», як природоохоронної структури, стало збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів; створення умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності у природних умовах з дотриманням режиму охорони природних комплексів та їх змін в умовах рекреаційного використання; розробка наукових рекомендацій з питань охорони навколишнього середовища та бережливого використання природних ресурсів; еколого-освітня робота тощо.

озеро Синевир. Автор: Vasil stecko.
Ліцензія CC-BY-SA-3.0, з Wikimedia Commons

Унікальність природи цього куточку Карпат полягає в її неповторності і естетичній цінності ряду об’єктів, зокрема озер Синевир і Озірце, болотних угідь Глуханя і Замшатка, гір Стримба і Негровець… А ще тут мальовничі краєвиди, дзюркотливі потічки, бурхливі водоспади, вічнозелені ліси — усе, що, наче магнетичною силою, притягує мандрівників не лише з України, але й з усього світу.

Вид на Міжгірський район. Автор: Яна Сідей.
Ліцензія CC-BY-SA-3.0, з Wikimedia Commons

Турбота про природу — повсякденна справа співробітників Національного природного парку «Синевир».

НПП «Синевир», Міжгірський, Хустський райони. Автор: Olexandra666.
Ліцензія CC-BY-SA-3.0, з Wikimedia Commons

Інформація з Вікіпедії та офіційного сайту НПП  «Синевир».

Читайте нас на Facebook, Instagram чи ВКонтакті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *