ПереможціРезультати

Найкраще фото Чернігівщини

Травнева гроза, © Павло Гончаров, CC-BY-SA 3.0
Травнева гроза в Мезинській Швейцарії, © Павло Гончаров, CC-BY-SA 3.0

Найкращим фото Чернігівщини стала світлина «Травнева гроза» Павла Гончарова, на якій зображено заказник «Мезинська Швейцарія».

Ландшафтний заказник місцевого значення «Мезинська Швейцарія» розташований на території Мезинської сільради Коропського району. Створений у 1958 році. У 2006 році ввійшов до складу Мезинського національного парку.

Площа заказника складає 154 га, з них 23,7 га вкриті лісовою рослинністю, 1,3 га займають водойми, 47,0 га — пасовища, 82,0 га — сіножаті.

Основними завданнями заказника є збереження та підтримання в належному стані змішаного лісу, переважно сосново-дубового, віком понад 70 років, в якому зростають крушина, калина, цмин, чистотіл; охорона умов відтворення, відновлення чисельності рідкісних рослин та тварин; проведення наукових досліджень і спостережень на території заказника; підтримання загального екологічного балансу в регіоні; поширення екологічних знань тощо.

У 2006 році на базі заказника «Мезинська Швейцарія» та ще 6 заказників району створено Мезинський національний парк площею 31035,2 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *