Анонси

Номінація «Освітлинимо безсвітлинні»

В Україні є багато відомих, «розкручених», можна навіть сказати культових об’єктів природно-заповідного фонду. Це, переважно, так звані об’єкти високого рангу: заповідники та національні парки. Широко відомі також більшість парків пам’яток садово-паркового мистецтва, дендропарків та ботанічних садів, які масово відвідуються туристами, екскурсантами і просто відпочивальниками, більшість подорожує та прогулюється з фотокамерою. Про зоопарки вже й мови немає.

Проте окрім цього, є багато в Україні маловідомих широкому загалу заказників та пам’яток природи. Відповідно світлини цих об’єктів відсутні в Вікіпедії. Проте Україна має знати про свої природні багатства.

Тому, Національний екологічний центр України та Дружина охорони природи «Зелене Майбутнє» організовують спеціальну номінацію «Освітлинимо безсвітлинні» в межах української частини конкурсу «Вікі любить Землю».

Necu004-236x300zelene maibutne

 

Ця номінація для тих, хто любить з фотоапаратом мандрувати маловідомими і малолюдними місцинами, хто має завзяття справжнього дослідника, хто бачить красу простої здавалось би природи, хто любить фіксувати свої враження фотоапаратом, щоб передати їх іншим.

Національний екологічний центр України та Дружина охорони природи «Зелене Майбутнє» присудять приз у цій спецномінації тому учаснику, який подасть на конкурс фотографії для найбільшої кількості об’єктів ПЗФ, які раніше не мали фотографій в українському секторі Вікіпедії взагалі.

15 thoughts on “Номінація «Освітлинимо безсвітлинні»

  • Я не проти номінації. Якби її ввели минулого року я б тільки скакав мов цуцик, адже тоді я завантажив фотографії 27 об’єктів, які не були представлені у Вікісховищі (якщо я не збився в підрахунках). Kiyanka завантажила ще більше за мене – фотографії 32 об’єктів. А номінацію ввели цього року. Звісно, краще пізніше, ніж взагалі ніколи, але щось таки муляє. Ну і капча. Текст набирав тричі. Це йому лагідності не добавило.

    Відповідь
    • О, а скільки людей могли жаліти, що вантажили фотографії на Вікісховище до «Вікі любить пам’ятки» чи «Вікі любить Землю» 😉 Але це якась погана причина критикувати спецномінацію. Спецномінація була менш актуальна раніше (було мало об’єктів взагалі). І взагалі. Більшість людей вантажать тисячі фотографій без призів та дипломів 😉

      Відповідь
      • Візьміть собі за правило: перш. ніж натиснути «Додати коментар», скопіюйте текст. Тоді не треба буде тричі набирати текст 🙂

        Відповідь
  • Як автор фото хочу спитати:”А що, крематорій кудись переїхав з Байкової гори?” Але якщо подумати, то я перший, хто повинен волати: “Видаляйте це фото якнайшвидше. І ще пару десятків моїх” Бо минулого року я свого цікавого носа встромляв у те, у що інші не наважувались встромляти, а тепер виходить, що я пиляв під собою сука. Я знаю що треба робити. Треба щоб я і всі інші учасники з минулих років негайно подали на видалення своїх фотографій. Тоді до підведення підсумків конкурсу буде більше об’єктів, не представлених у Вікісховищі. Але … мені ліньки. То може якось інакше вирішити це питання? Скажімо, так. На перший раз (якщо ця номінація стане постійною) зарахувати людині як нові, ті об’єкти, фотографії яких і в минулі роки завантажувала у Вікісховище вона і тільки вона (як у рамках конкурсів, так і поза ними).
    PS Дуже прошу. Від мого імені набийте морду тому суці-програмісту, який так описав цю сторінку, що при неправильно введеній капчі втрачається текст коментаря. І все треба набирати спочатку.

    Відповідь
    • Перепрошую, не зовсім поділяю Ваших негативних емоцій до цієї спецномінації. У нас є користувачі-конкурсанти, які вантажили фотографії тисячі об’єктів. По одному-двох фото. Цілком очевидно, що їм доволі просто буде виграти у номінації за кількістю сфотографованих об’єктів, адже для цього буде досить пройтися власним фотоархівом і позавантажувати ще одну-дві світлини для кожної пам’ятки. Тому ідея такої спецномінації — цілком логічна. Оскільки є питання щодо (не)включення до неї — варто розписати трохи детальніше. Щоб не виникало різночитань. Я запитаю в організаторів спецномінації й ми викладемо їхню думку на сайті.

      п. с. Ліцензія, під якої публікуються фото у вікіпроектах, не передбачає відкликання автором, а отже й вилучення. Окрім того, учасники змагалися протягом попередніх років у номінації за кількість. І вигравали. Де тут саме пиляння «під собою сука»?

      Відповідь
    • Щодо капчі та іншого — Ілля в курсі. Але ще не знайшов способу виправити, Ваш коментар йому передали 😉

      Відповідь
      • Є сайти, на яких при неправильному введенню капчі, не відбувається перехід на службову сторінку, а інформацію про неправильне введення та нова капча відображаються на тій же сторінці без втрати набраного тексту. Можливо, сторінку з неправильно набраною капчею зберігають у проміжному сховку а потім завантажують знов на комп’ютер користувача.

        Відповідь
        • Там якісь технічні проблеми, які Ілля ще не береться вирішувати, оскільки повністю займається інструментом для журі (цього року багато нових країн додалося)

          Відповідь
  • А як бути з пам’ятками, де фотографи, скажімо, помилилися і поставили не ту фотографію. Було б справедливо також включити їх до списку. Це, наприклад, заказник “Річка Любка” (там фото річки Сирець), “Байкова гора” (фото крематорію на кладовищі), є й інші, я думаю.

    Відповідь
  • А десь є список таких об`єктів, які ще “неосвітлинені”?

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *