ПереможціРезультати

Найкращі фото Житомирської, Одеської, Рівненської, Херсонської та Черкаської областей

У цьому дописі ми продовжуємо знайомити вас з найкращими фото кожного регіону України. Сьогодні ми покажемо світлини з Житомирської, Одеської, Рівненської, Херсонської та Черкаської областей, які перемогли у «Вікі любить Землю» 2024.

Житомирська область

Найкращою світлиною Житомирської області журі визначили знімок «Сова бородата», зроблений у Баранівському заказнику. Автор — Олександр Гриб.

Цього року 8 учасників та учасниць завантажили 110 фото 21 пам’ятки природно-заповідного фонду Житомирщини (4 з них проілюстровано вперше). Усього у списках області 290 пам’яток, за весь час проведення конкурсу 117 учасників та учасниць завантажили фото 181 об’єктів (62%).

Одеська область

Найкращою світлиною Одеської області стало фото ковили у Тарутинському степу. Автор — Максим Яковлєв.

Цього року 11 учасників та учасниць завантажили 63 фото 16 пам’яток природно-заповідного фонду Одеської області (1 проілюстрована вперше). Усього у списках області 129 пам’яток, за весь час проведення конкурсу 168 учасників та учасниць завантажили фото 125 об’єктів (96%).

Рівненська область

Переможну світлину Рівненської області зробив Дмитро Трофимчук на території Надслучанського регіонального ландшафтного парку. На ній зображені туман над річкою Случ перед світанком.

Цього року 5 учасників та учасниць завантажили 162 світлини 19 пам’яток природи Рівненщини (5 проілюстрована вперше). Усього у списках області 333 об’єктів, за весь час проведення змагання 95 учасників та учасниць завантажили фото 161 об’єктів (48%).

Херсонська область

Серед фото Херсонської області журі фотоконкурсу обрало світлину Ганни Глушакової із зебрами у степу Асканії-Нови, нині окупованої росіянами.

Цього року 14 учасників та учасниць завантажили 120 світлини 12 пам’яток природи Херсонщини. Усього у списках області 84 об’єктів, за весь час проведення змагання 223 учасників та учасниць завантажили фото 77 об’єктів (91%).

Черкаська область

У Черкаської області найкращим став знімок світанку у ландшафтному заповіднику «Тарасів Обрій», авторства Олександра Мальона.

Цього року 11 учасників та учасниць завантажили 187 світлини 20 пам’яток природи Черкащини (1 пам’ятка вперше отримала світлину на Вікісховищі). Усього у списках області 598 об’єктів, за весь час проведення змагання 253 учасників та учасниць завантажили фото 397 об’єктів (66%).

Вітаємо всіх переможниць та переможців! Дякуємо учасникам та учасникам за внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *