Новини / NewsРезультати

Мальовничі річкові пейзажі та фауна центральної України: переможці Вінницької, Київської, Полтавської, Хмельницької та Чернігівської областей

Продовжуємо ділитися найкращими фото регіонів України, завантаженими у рамках конкурсу «Вікі любить Землю» 2024. Зустрічайте наступних обласних переможців, які репрезентують центральний регіон!

Нагадуємо, що з міркувань безпеки завантажувати можна було лише фото, зроблені до 31 березня 2024 року включно, а для фото з дронів та інших літальних апаратів — до 23 лютого 2022 року включно.

Найкраще фото Вінницької області

Найкращим у Вінницькій області став знімок користувача Протич, який зображує вартового жителя річки «Бог» у парі з туманним пейзажем. Локація — регіональний ландшафтний парк «Немирівське Побужжя».

Цьогоріч конкурсанти та конкурсантки завантажили 135 світлин Вінницької області, на яких проілюстровано 42 пам’ятки природи. Загальна кількість пам’яток для області — 435.

Найкраще фото Київської області

Переможне фото Київської області — світлина користувача Alex Huchok, зроблена у минулому році. Фото ілюструє атмосферний вечір на старому руслі річки Десни, Вишгородського району, Пірнівської сільської ради.

236 світлин, зроблених у Київській області, було завантажено у 2024 році до Вікісховища. На них зображаються 62 пам’ятки України. Загальна кількість пам’яток у списку для цього регіону складає 286.

Найкраще фото Полтавської області

Володимир Тертишник здобув перемогу з найкращим зображенням Полтавської області, проілюструвавши чарівну природу травневих днів Лучківського ландшафтного заказника, розташованого у межах Кобеляцького району.

Цього року, конкурсант(к)и завантажили 271 світлин 46 об’єктів Полтавської області. Загальна кількість пам’яток у цій області — 399.

Найкраще фото Хмельницької області

Переможною світлиною Хмельницької області стало зображення теплого і сонячного пейзажу літнього вечора над річкою Дністер. Така природна гармонія була підловлена автором Сергієм Зиськом.

Учасники та учасниці цьогорічного конкурсу завантажили 260 світлин 43 об’єктів Хмельницької області. Загальна кількість пам’яток природи — 521.

Найкраще фото Чернігівської області

Чернігівську область прикрашає переможне фото Олександра Арендара. На ньому видніється мила пара малят сови сірої, які неодмінно були раді стати частиною «Вікі любить Землю»! Локація — Ялівщина, м. Чернігів, північна околиця.

180 світлин 60 об’єктів Чернігівської області було завантажено на конкурс протягом цього року. Загальна кількість пам’яток природи у цьому регіоні — 683.

Наші вітання переможцям! Вдячні за ваш внесок та участь у конкурсі цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *