Новини / News

Круглий стіл на тему: «Презентація конкурсу Вікі любить Землю»

rn_logoМісце проведення: 

Київ

Дата проведення: 

10.04.2013

Час проведення: 

12:00

Громадська організація «Вікімедіа Україна», яка є регіональним відділенням Фонду Вікімедіа, що опікується Вікіпедію, 10 квітня о 12 годині в приміщенні інформаційного агентства RegioNews проводить прес-конференцію — круглий стіл, на якому буде презентовано фотоконкурс «Вікі любить Землю».

Усі, хто редагує та переглядає український розділ всесвітньої інтернет-енциклопедії Вікіпедія з 15 квітня матимуть змогу взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю» та завантажити фотографії об’єктів природно-заповідного фонду та садово-паркового мистецтва України. Після цього тисячі фотографій природних пам’яток стануть доступними під вільною ліцензією у Вікісховищі — базі даних зображень онлайн-енциклопедії. Конкурс триватиме до 15 травня 2013 року.

На круглому столі буде оголошено офіційні правила конкурсу «Вікі любить Землю», презентовано списки об’єктів природно-заповідного фонду та садово-паркового мистецтва, інструменти для завантаження світлин, підготовлені редакторами української Вікіпедії. Також буде анонсовано склад журі конкурсу та призи, які отримають його переможці.

Серед партнерів конкурсу «Вікі любить землю» – Національна спілка краєзнавців України, Національний екологічний центр України, компанія «КПМГ-Україна», благодійник Вадим Столар, інтернет-ресурс «Природа України».

Участь у роботі круглого столу візьмуть:

  • Юрій Пероганич – виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна»;
  • Євген Букет – голова оргкомітету конкурсу «Вікі любить Землю»;
  • Ілля Корнійко – редактор української Вікіпедії, член оргкомітету конкурсу;
  • Аліна Севастюк – керівник відділу з розвитку бізнесу “КПМГ-Україна”, віце-президент ВГО «Всеукраїнська ліга зі зв’язків із громадськістю»;
  • Олексій Василюк – заступник голови Національного екологічного центру України;
  • Олександр Трофимчук – член-кореспондент Національної академії наук України, доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

Вхід до прес-центру ІА RegioNews (вул. Хрещатик, 10-б, 3 поверх) за редакційними посвідченнями, акредитація за телефоном: (067)  505-12-01.

З додатковою інформацію про конкурс можна ознайомитися на сайті фотоконкурсу wle.org.ua

Довідка

Вікіпедія – вільна онлайн енциклопедія, яку може редагувати кожна людина, що має доступ до Інтернету. Українська Вікіпедія має більше 437 тисяч статей і є найбільшою україномовною енциклопедією. У березні ц.р. у ній було переглянуто 83,5 мільйони сторінок, що становить 18 місце серед 185 світових вікіпедій різними мовами. За швидкістю зростання популярності (+76% до березня 2012) українська Вікіпедія – перша в світі серед 30 найбільш відвідуваних Вікіпедій.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» популяризує Вікіпедію та інші проекти Фонду Вікімедіа, розвиває та підтримує спільноту авторів-редакторів в Україні та збирає на це пожертви.

One thought on “Круглий стіл на тему: «Презентація конкурсу Вікі любить Землю»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *