ПереможціРезультати

Найкраще фото Кіровоградщини

Парк 50 років Жовтня, © Наталія Шестакова, CC-BY-SA 4.0
Парк 50 років Жовтня, © Наталія Шестакова, CC-BY-SA 4.0

Найкращим фото Кіровоградської області журі визнало фотографію парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Парк 50 років Жовтня» Наталії Шестакової.

Парк 50 років Жовтня — приватний комерційний парк відпочинку з атракціонами та зеленою зоною у Кіровограді.

Площа парку 44,2 га. Розташований на захід від центральної частини міста, між вулицями Героїв Сталінграда, Волкова та проспектом Правди.

1958 року на околиці Кіровограда було створено мальовничий парк, який став легенями міста, окрасою і популярним місцем для відпочинку жителів. Було висаджено близько 50 видів дерев та кущів. 1972 року парку було надано статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва. На території парку створено невелику зону з атракціонами для розваг і відпочинку населення. На момент відкриття в парку було 7 атракціонів.

2001 року підприємство «Корпорація XXI сторіччя» почало відродження паркової зони, яка в попередні роки була запущена. Основною метою було зберегти всі досягнення, створити ландшафт зеленої зони, реставрувати наявні атракціони і придбати нові, побудувати дитячі майданчики та місця відпочинку. Дендропарк створено для забезпечення повноцінного відпочинку всіх вікових груп.

Сьогодні в дендропарку понад 40 атракціонів. Усі атракціони відповідають технічним стандартам і проходять державну сертифікацію. Атракціони поділяються на три умовні групи: дитячі, сімейні та екстремальні. 2007 року побудовано стаціонарну криту сцену.

Однією з родзинок парку є тисячі тюльпанів. До 70-річчя області висаджено алею туй.

Використано матеріали зі статті «Парк 50 років Жовтня (Кіровоград)» у Вікіпедії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *