Новини / News

Присвятіть вихідні фотографуванню пам’яток

До завершення прямує фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» — лише до 30 вересня включно організатори приймають Ваші фото пам’яток культури України. І перед Вами субота і неділя, останні вихідні, які можна використати правильно, з користю 😉

Ми тримаємо Вас в курсі подій сестринського конкурсу. На сьогодні український «Вікі любить пам’ятки» на другому місці за кількістю завантажених світлин серед національних частин міжнародного Wiki Loves Monuments: 24 364 знімків — це на 5 тисяч менше, ніж у Німеччини, де завантажено 29 395 зображень.

Ще одна цікавинка: на другому місці у світі за кількістю завантажених світлин одним учасником — користувач Aeou з України. Це прекрасно, адже він поділився 4 348-ма знімками!

За кількістю різних сфотографованих пам’яток — важливою цьогоріч ознакою — в українському конкурсі лідирує користувачка ЯдвигаВереск. Вона завантажила фотографії 2 236 пам’яток. Неймовірно!

А за вчора, 24 вересня, було загалом завантажено понад 2 тисячі фото — найбільше у цьому ВЛП.

Разом з тим, є і те, що організаторам дуже хочеться покращити. Надто вже нерівномірно розподілені світлини за областями. Зрозуміло, найбільше фото з Києва та Львівщини — тисяча, дві тисячі об’єктів. Але кількість сфотографованих пам’яток у деяких областях робить їх [області] ну зовсім проблемними:

Посилання з назв областей у цьому списку ведуть на переліки пам’яток культури, які в них відомі — переходьте, шукайте те, що з цього є у Вас сфотографоване, тисніть на [ Завантажити фото ]. Нехай Ваші світлини будуть у вільному доступі! Адже інколи лише так можна дізнатися про те, в якому стані пам’ятка, як вона виглядає — та навіть чи вона ще існує.

На конкурс можна завантажувати як свіжозроблені фото, так і з архіву будь-якої давності — головне, щоб свої власні.

Сподіваємося, усе це — і сумне, й позитивне — заохотить Вас скористатися вересневими днями, що залишилися, і таки взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки». Будьте рішучими 🙂

Комплекс монастиря Сурб-Хач, Старий Крим (2008 рік). Автор фото — Константинъ (ліцензія CC-BY-SA-4.0)
Комплекс монастиря Сурб-Хач, Старий Крим (2008 рік). Автор фото — Константинъ (ліцензія CC-BY-SA-4.0)
Комплекс будівель приватної лікарні Гольденберга, Кіровоград. Автор фото — Nataliya Shestakova (ліцензія CC-BY-SA-4.0)
Комплекс будівель приватної лікарні Гольденберга, Кіровоград. Автор фото — Nataliya Shestakova (ліцензія CC-BY-SA-4.0)

Ата

Волонтерка і членкиня оргкомітету у попередні роки конкурсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *