АнонсиНовини / News

Шостий фотоконкурс «Вікі любить Землю»

1 травня 2018 року розпочнеться конкурс фотографій природних пам’яток України «Вікі любить Землю». Уже вшосте «Вікімедіа Україна» організовує прийом фотографій для поповнення бази  фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду України у Вікісховищі з подальшим визначенням найкращих робіт та найактивніших учасників.

«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) – міжнародний фотоконкурс, метою якого є збір фотографій природних пам’яток під вільною ліцензією, для того, щоб цими світлинами можна було ілюструвати статті у Вікіпедії та інших вікіпроектах. Усього за п’ять років української частини конкурсу, учасники сфотографували понад три тисячі об’єктів та територій природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 60 тисяч фотографій. Але ще близько 60% об’єктів, зазначених у конкурсних списках, не мають ілюстрації для Вікіпедії – найпопулярнішої онлайн енциклопедії.

Звертаємо увагу учасників на зміни у регламенті цьогорічного  конкурсу. Після конкурсного періоду до журі потраплять лише фото, які в описі мають географічні координати місця зйомки. На нашому сайті можна докладно прочитати, чому це важливо і як це робити. Ще одна зміна стосується системи нарахування балів за фото об’єктів, які ще не потрапляли на конкурс: фотографії пам’яток, для яких до початку конкурсу відповідно до відомої нам інформації не було жодної ілюстрації на Вікісховищі, отримують коефіцієнт, що дорівнює 5 (для кожної пам’ятки). Якщо конкурсанти завантажували фото цієї самої пам’ятки в рамках конкурсів «Вікі любить Землю» 2013—2017 років, ці роботи отримують коефіцієнт, що дорівнює 1. 

Але незалежно від того чи ви вже брали участь чи спробуєте себе вперше, запрошуємо ознайомитись із правилами конкурсу цілком.

За результатами оцінок журі буде визначено переможців основних номінацій — «Найкраще фото», «Найбільша кількість сфотографованих об’єктів».  Автори найкращих світлин та чисельних внесків будуть нагороджені цінними призами.

Будемо раді оголосити додаткові номінації, якщо до нас надійдуть пропозиції від осіб, установ чи організацій, які їх підтримають.

Нагадаємо, що з 2016 року триває створення статей у Вікіпедії про об’єкти ПЗФ програмою-ботом. Всього статей про ПЗФ, які включені до відповідних категорій в українській Вікіпедії близько 4800, понад 1600 з них (об’єкти 8 областей) було створено програмою-ботом, інформацію для якого підготували волонтери.

Wiki Loves Earth Wall Calendar 2018

30 thoughts on “Шостий фотоконкурс «Вікі любить Землю»

  • Ольга Шевелёва

    Здравствуйте!
    Свои фотографии в общей таблице снимков вижу, а вот свой аккаунт в списке участников – нет.
    Аккаунт OlgaSheveleva допущен к участию в конкурсе?
    Спасибо за ответ заранее.
    И еще вопрос, я поставила ID, но не уверена на 100% в их соответствии. Координаты поставила от руки, но достаточно точные, с погрешностью максимум в километр-другой для некоторых снимков (Полесье, местность дикая, ходила там по карте без навигатора). Администрация подкорректирует ID в случае ошибки?

    Відповідь
  • Прошу підказати, я закинув світлини без координатної прив”язки. Як тепер внести координати?

    Відповідь
  • IlyaBot сьогодні понавносив зміни в списки, пододавав світлини цього року, до раніше неосвітлинених об’єктів (зокрема бачу по Черкащині).
    ІМХО це може дезорієнтувати конкурсантів (які сприйматимуть той об’єкт як освітлинений – 1 бал замість 5). Чи не краще внести зміни до списків вже по завершенні конкурсу?

    Відповідь
      • Добре!
        Я помітив, що окремі конкурсанти власноруч додавали свої цьогорічні фото до списків. Мабуть треба теж пофіксити, чи то тільки вручну?

        Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *