Новини / News

Спецномінація «Найкраща аерофотозйомка»

Цього року в межах «Вікі любить Землю» вдруге проводиться спецномінація «Найкраща аерофотозйомка» для знімків природоохоронних територій, зроблених із дрона, квадрокоптера чи будь-якого іншого літального апарата.

Минулоріч в межах спецномінації конкурсанти завантажили 130 робіт, показавши з висоти низку об’єктів ПЗФ по всій Україні — від «Подільських Товтрів» на Дністрі до «Кінбурнської коси» в Чорному морі, від Синевирського перевалу до Білокузьминівських стовпів у Краматорську. Серед усіх знімків спеціальне журі обрало 11 найкращих. Переглянути їх ви зможете за цим посиланням. Всі фото, подані на спецномінацію 2019 року, можна переглянути у Вікісховищі.

Цього разу також буде окреме журі, яке визначить 10 найкращих аерофото. Оцінюватися буде якість і технічна досконалість фотографії, а також її оригінальність і цінність для Вікіпедії та вікіпроєктів. Автори переможних фото отримають призи і сувеніри. До речі, цьогоріч світлини з повітря можуть змагатися також і в основній «якісній» номінації. Щоб взяти участь у номінації, під час завантаження вашого знімка оберіть «Аерофото» у списку спецномінацій. Інструкцію із завантаження знімків ви знайдете в розділі «Як взяти участь».


«Вікі любить Землю» 2020 в Україні триватиме із 1 по 31 липня. Читайте повний регламент конкурсу та відповіді на часті питання. Інструкцію як взяти участь ви знайдете на окремій сторінці.

Читайте новини та історії про конкурс у нашому блозі. Якщо виникнуть питання, звертайтеся за контактами, вказаними на сайті.

Щоб оперативно стежити за новинами, підписуйтеся на нас у соцмережах:

Щоб оперативно стежити за новинами, підписуйтеся на нас у соцмережах:

У зв’язку із пандемією коронавірусу ми закликаємо учасників конкурсу дотримуватися усіх карантинних обмежень. Уникайте необов’язкових подорожей, а натомість фотографуйте об’єкти ПЗФ неподалік від дому або розберіть архіви фотографій. Дотримуйтеся усіх обмежень та правил безпеки, встановлених окремими заповідниками. Зберігайте соціальну дистанцію та не відвідуйте природні пам’ятки великими групами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *