АнонсиНовини / News

«Справжня історія Стародавнього світу» Олексія Мустафіна серед партнерів конкурсу

80786У харківському видавництві «Фоліо» вийшла друком «Справжня історія стародавнього світу», автором якої є відомий український журналіст, генеральний директор телекомпанії «Мега» Олексій Мустафін. Книга лише днями появилась в українських книгарнях і Олексій Рафаїлович надав її примірники для нагородження всіх переможців і призерів національного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», який проводила громадська організація «Вікімедіа Україна».

Цю книгу Олексій Мустафін писав близько трьох років для свого сина Михайла, і за порадою друзів вирішив її видати. Особливість його підручника в тому, що весь матеріал подається в хронологічному порядку, а не за країнами, як зазвичай прийнято. Завдяки цьому читачі мають можливість побачити взаємопов’язаність історичних подій у різних країнах. За словами Олексія:

«Викладення історії стародавнього світу як цілісного світу, як цілісної системи – дозволяє краще зрозуміти цю історію. Власне в цьому полягає сенс підручника. Не в тому, щоб дитина запам’ятала багато фактів, а в тому, щоб вона зрозуміла певним чином логіку історії. А факти – вони в цьому тільки допомагають»

Український журналіст та телевізійний менеджер Олексій Мустафін за освітою історик. У 1993 році він закінчив історичний факультет педагогічного університету ім. М.Драгоманова. Працював журналістом в «УНІАН-тижневик», газетах «Пост-Поступ», «День», «Дзеркало тижня»; на телеканалах «1+1» та «Інтер» та СТБ. Автор програми «Післязавтра» (2003–2005), фільмів «2004» і «Майже доросла. Щоденник двадцятирічної», за який отримав премію «Телетріумф» за найкращий телевізійний документальний фільм 2011 року. З березня 2013 р. — генеральний директор телеканалу «Мега».

Нагадаємо, що вже визначились 12 найкращий світлин фотоконкурсу серед майже 12 тисяч, які були завантажені у Вікісховище. Автори найкращих фото отримають призи від організаторів і партнерів фотоконкурсу «Вікі любить Землю» на церемонії нагородження, яка відбудеться 9 червня у Києві. Олексій Мустафін люб’язно погодився взяти участь у нагородженні переможців конкурсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *