Новини / News

Азербайджанці позмагаються з вірменами за краще фото пам’яток Нагірного Карабаху

“Вікі любить Землю” крокує по планеті. Днями підготовчі роботи розпочалися в Південно-Африканській Республіці, дискусія щодо доцільності проведення конкурсу точиться у ще одній африканській країні – Гані.

А 8 квітня про намір проводити конкурс “Вікі любить Землю” заявили азербайджанські вікіпедисти і навіть створили сторінку конкурсу на Вікісховищі. Це сталося через тиждень після того, як Вірменія вирішила провести ВЛЗ також і на території невизнаної республіки Нагірний Карабах.

У Нагірному Карабасі, як свідчить азербайджанська сторінка конкурсу, знаходиться шість об’єктів ПЗФ країни: Гарагельський і Баситчайський заповідники та кілька заказників. Але де-факто заповідний режим на окупованій території ліквідовано.

Сподіваємося, що за результатами конкурсу вдасться отримати вільні зображення цих об’єктів. І хто б це не зробив, – вірмени чи азербайджанці, – вони стануть надбанням скарбниці вільних знань людства. Ми переконані, що в такий спосіб удасться привернути увагу до проблем цих заповідних територій і вберегти їх для майбутніх поколінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *