Статті

НПП «Слобожанський» радує нас прекрасними світлинами!

Один із наших партнерів – Національний природний парк «Слобожанський». Пропонуємо Вам чудові світлини, завантажені з Харківського краю на конкурс.

НПП «Слобожанський», Харківська область. Автор: Ryzhkov Sergey

Національний природний парк «Слобожанський» створено Указом Президента України № 1047/2009 від 11 грудня 2009 року. Він розташований на території Краснокутського району Харківської області в долині р. Мерла. Загальна площа становить 5244 гектара.

Парк створений з метою збереження, відтворення цінних природних територій, історико-культурних комплексів та природних об’єктів. Серед його основних завдань – організація та здійснення науково-дослідних робіт, пропаганда та формування екологічного світогляду, а також створення умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах.

НПП «Слобожанський», Харківщина. Автор: Ryzhkov Sergey

Територія національного парку має велике різноманіття ландшафтів та багатство рослинного і тваринного світу. Понад 90% території Парку складають ліси: кленово-липові діброви природного походження, природні та штучно насаджені соснові бори, вільхові та березові заболочені ліси, а також ділянки старовікових заплавних дібров у долині р. Мерчик.

Слобожанський національний природний парк. Харківська область. Автор: Ryzhkov Sergey

Кожна частина Парку особлива та неповторна. Найбільшу цінність становлять гіпно-сфагнові болота і сфагнові торфовища, які характерні для зони Полісся. Ці рослинні угруповання зосереджені лише на території Парку, тому вони є своєрідними та унікальними не тільки для нашої місцевості, а й взагалі для Харківської області. Отже сміливо можна назвати цю територію Харківським Поліссям.

Незабутньою і особливою буде подорож в чарівний природний парк «Слобожанський» з мальовничими краєвидами, сосновими лісами та дібровами, чистим повітрям, цілющою джерельною водою. Це один з найцікавіших парків Східної України, який поєднує в собі красу Полісся та Лісостепу.

Завантажуйте ще більше світлин з прекрасного Харківського краю та всієї України!

Читайте нас на Facebook, Instagram чи ВКонтакті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *