Міжнародне

Країни, де конкурс Wiki Loves Earth іще триває

Український конкурс «Вікі любить Землю» успішно завершився — принаймні його частина з прийому робіт. В Україні зроблено більше фотографій більшої кількості заповідних зон, ніж в інших країнах-учасницях конкурсу — і все завдяки вам.

Але міжнародний «Wiki Loves Earth», взагалі-то, іще триває. Є декілька країн, які або почали свій локальний конкурс пізніше, або ж вирішили продовжити його до двох місяців замість одного. Загалом, якщо ви вже відпочили від завантаження фото природоохоронних об’єктів України, то можете діставати фотозапаси із закордонних поїздок і взяти участь у локальних конкурсах інших країн.

Wiki Loves Earth в Алжирі триває до 30 червня. Зверніть увагу, що оскільки це, по суті, окремий конкурс, на Вікісховищі у нього своя кампанія завантаження. Щоб завантажувати фото з Алжиру, перейдіть за цим посиланням, списки природоохоронних об’єктів дивіться тут.

Ахаггарський парк, Алжир. Автор фото — Hamza-sia (CC-BY-SA-3.0)
Ахаггарський парк, Алжир. Автор фото — Hamza-sia (CC-BY-SA-3.0)

До 30 червня триває конкурс в Австрії. Організатори зробили окремі кампанії завантаження файлів на Вікісховище для різних типів об’єктів: переходьте за посиланнями, щоб відкрити кампанію про національні парки, заповідники, заповідні ладшафти, заповідні печери, природні паркипам’ятки природи. На сайті австрійського конкурсу є списки об’єктів і карти.

Національний парки «Високий Тауерн», Австрія. Автор фото — Gerdsch (CC-BY-SA-3.0-AT)
Національний парк «Високий Тауерн», Австрія. Автор фото — Gerdsch (CC-BY-SA-3.0-AT)

1-30 червня триває конкурс у Болгарії. Чимало українців полюбляють проводити свою відпустку у цій країні, тож маємо надію, що і фото у вас є. Болгари проводять цей фотоконкурс у себе вперше, тож у списках природоохоронних територій тільки найважливіше. Кампанія завантаження фото знаходиться тут.

Озеро Безбог, Національний парк Пірін, Болгарія. Автор фото — Kriso O'Conner (CC-BY-SA-4.0)
Озеро Безбог, Національний парк Пірін, Болгарія. Автор фото — Kriso O’Conner (CC-BY-SA-4.0)

Сум’яття у плани проведення конкурсу в Непалі внесли великі цьогорічні землетруси, які завдали великої шкоди і забрали тисячі життів. Але поки світ вирішував, як же допомогти Непалу, країна відповіла простим закликом: «Хочете допомогти Непалу — приїжджайте у Непал!» Звісна річ, туристи — значне джерело доходу. Але і їхати туди, погодьтеся, є по що — краса природи Непалу просто непередавана! Знаємо, що українці там були і зараз є, тож щоб завантажити свої фото на конкурс Wiki Loves Earth Nepal, прогляньте списки об’єктів і завантажуйте!

Khumjung після землетрусу, Непал. Автор фото — Jone Jones (    CC-BY-SA-3.0)
Селище Кумджунгпісля землетрусу, Непал. Автор фото — Jone Jones ( CC-BY-SA-3.0)

У червні триває конкурс і в Сербії. Списки, правила і карти можна глянути на офіційному сайті конкурсу або на сторінці у Вікісховищі. У Вас прекрасна нагода показати сербам, як треба — здається, ще ніхто не завантажував.

Природний заповідник «Чалачки поток», Сербія. Автор фото — Veljko Pejovic (CC-BY-SA-3.0)
Природний заповідник «Чалачки поток», Сербія. Автор фото — Veljko Pejovic (CC-BY-SA-3.0)

Так само ще триває конкурс у Таїланді. Здається, списки об’єктів є лише тайською мовою, хоча знайти ідентифікатор природного об’єкта можна і не знаючи її, порівнявши назви з англомовними. Якщо під час відвідин Таїланду Ви побували не лише на публічних пляжах, а й у незайманих закутках, то Wiki Loves Earth Thailand мав би бути Вам до душі. Кампанія завантаження зображень — тут.

Національний парк Кха́у-Лампі - Хат-Тхаймианг, Таїланд. Автор фото — Rueangrit srisuk (CC-BY-SA-3.0)
Національний парк Ка́у-Лампі – Хат-Таймианг, Таїланд. Автор фото — Rueangrit srisuk (CC-BY-SA-3.0)

І остання з країн, які ще приймають фотографії на конкурс — Туніс. У Вас є можливість завантажити свої фото з Тунісу до 15 червня. Дивіться також сторінку конкурсу у Вікісховищі.

Озеро за греблею Кассеб, Туніс. Автор фото — Elarbi alaeddin (CC-BY-SA-3.0)
Озеро за греблею Кассеб, Туніс. Автор фото — Elarbi alaeddin (CC-BY-SA-3.0)

Бажаємо Вам вдалої участі в іноземних частинах фотоконкурсу Wiki Loves Earth!
Першокласним світлинам — перші місця 🙂

Ата

Волонтерка і членкиня оргкомітету у попередні роки конкурсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *