ПереможціРезультати

Дніпропетровська область: мартини на озері Солоний Лиман

Мартини на озері Солоний Лиман, © Сергій Рижков, CC-BY-SA 4.0
Гніздова колонія мартинів жовтоногих (Larus cachinnans) на острові Солоного Лиману, © Сергій Рижков, CC-BY-SA 4.0
Це фото отримало відзнаку «Якісне зображення» на Вікісховищі

Цього року у конкурсі було завантажено фотографії 87 об’єктів Дніпропетровської області. У номінації за кількість переміг Користувач:Vadyum Manyuk, який завантажив світлини 76 пам’яток. Також вантажили користувачі WDKeeper, Сергій Рижков, Berry90192711Kottl, Mykyta Peregrym, Rozmari2015, Platonovmaks, Павло Дінець, Pasha Chegorka та Y.ze3apb.

Фотографія, що зображує гніздову колонію мартинів жовтоногих (Larus cachinnans) на острові Солоного Лиману (автор — Сергій Рижков) стала найкращим фото Дніпропетровської області.

Солоний Лиман — ландшафтний заказник загальнодержавного значення. Розташований у межах Новомосковського району Дніпропетровської області, на північний захід від села Новотроїцьке. Заказник створений в 1980 році для охорони природи однойменного озера з острівцями та прилеглими ділянками в долині річки Самари. Площа і глибина озера значно змінюються протягом року, влітку воно подекуди пересихає. Вода солонувата.

Флора заказника відноситься до солончакового та приморського типу. На берегах озера росте ряд рідкісних представників цих типів — галофітів.

Інші світлини цієї пам’ятки можна переглянути у категорії на Вікісховищі за лінком: Landscape Reserve Solonyi Lyman.

Використано матеріали зі статті Солоний Лиман у Вікіпедії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *