ПереможціРезультати

Зимовий ранок у міському парку. Найкраще фото Хмельницької області

Зимовий ранок в парку
Зимовий ранок в парку © Зисько Сергій, CC-BY-SA 4.0
Фотографія Парку культури та відпочинку імені Михайла Чекмана у Хмельницькому, відповідно до оцінок журі, стала найкращою серед тих, що представляють об’єкти Природно-заповідного фонду Хмельницької області у 2016 році. Автор — користувач:Zysko serhii.

Ця пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення розташована на правому березі Бузького водосховища. Площа парку становить 140 га. На його території зростає понад 30 видів дерев та чагарників, впорядкована мережа природних і штучних каналів.

Перші насадження з’явилися в 1947–1948 роках, впорядкування розпочалося з 1949 року. Спочатку парк називався Комсомольським, в 1967 році був перейменований на честь 50-річчя Жовтня. У 1993 році з нагоди святкування 500-річчя Хмельницького отримав назву «Центральний міський парку культури та відпочинку імені 500-річчя м. Хмельницького». Того ж року парку надали статус пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення.

У 2008 році парк перейменовано на «Парк культури і відпочинку імені Михайла Чекмана» для увічнення пам’яті Михайла Чекмана, колишнього мера Хмельницького.

У внеску автора можна побачити, що на конкурс було подано не один десяток чудових фото цього парку у різні пори року.

Переможці області попередніх років:

Смотрицький каньйон у Кам'янці-Подільському. Автор фото — Сергій Криниця (Haidamac), ліцензія CC-BY-SA-4.0
Смотрицький каньйон у Кам’янці-Подільському. Автор: Сергій Криниця (Haidamac), CC-BY-SA-4.0. Найкарще фото Хмельницької області у конкурсі 2015 року.
Заказник «Княжпільський», © Олег Шмигель, CC-BY-SA 3.0
Заказник «Княжпільський». Автор: Олег Шмигель, CC-BY-SA 3.0. Найкраще фото Хмельницької області у конкурсі 2014 року.

Інформацію взято зі статті Парку культури та відпочинку імені Михайла Чекмана  у Вікіпедії. Більше фото парку у Вікісховищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *