Переможці

Найкращі фото Рівненської та Кіровоградської областей

Представляємо ще двох переможців — світлини, що отримали найбільше балів в результаті оцінювання журі серед зроблених у Рівненській та Кіровоградській областях.

Жіночій-монастир-на-території-памнятки-Острів
Острів,  село Городок, Рівненська область.  Автор: Павло Мокрицький
Світлина із видом Свято-Миколаївський Городоцький жіночий монастир, що знаходиться на острові в межах однойменної ботанічної пам’ятки природи місцевого значення неподалік від південно-східної околиці села Городок, стала кращою у Рівненський області.

Пам’ятка природи Острів отримала свій статус з метою збереження болотно-лучної ділянки, яка охоплює пагорб і частину стариці річки Устя. Більше про пам’ятку читатйте у Вікіпедії.

Урочище Грабовате
Урочище Грабовате, Кіровоградська область. Автор: Віталій Попков.
Урочище Грабовате, що у Олександрійському районі Кіровоградської області, було  заповідане у 2013 році і являє собою бічний заліснений відріг відкритої остепненої балки «Росинської». Лісова рослинність урочища представлена мішаним листяним лісом. Фауна урочища дуже цінна в науковому відношенні. В його межах зберігся багатий та різноманітний фауністичний комплекс типовий для байрачних лісів, у складі якого представлені такі рідкісні види, занесені до Червоної книги України, як орел-карлик та степовий канюк. Урочище відзначається великим різноманіттям та щільністю гніздування лісових птахів. Тут численні горлиця звичайна, синиця велика, малинівка, славка чорноголова, ковалик-вівчарик, дрізд співочий, зяблик.

Статті у Вікіпедії про урочище ще не існує. Інформацію подано за характеристикою об’єкту у рішенні Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *