Новини / News

Спеціальна відзнака журі

На пропозицію члена журі якісної номінації Георгія Чернілєвського, яку підтримали решта членів журі, оргкомітет відзначає ще двох учасників за їх сукупний внесок. Коментує Георгій Чернілєвський.

Орнітофото Ігоря Червоненка

Цього року українському конкурсу «Вікі любить Землю» пощастило з новими учасниками. Ігор Червоненко вперше взяв участь у конкурсі і поділився своїм талантом знавця природи і гарного фотохудожника. Його фотографії птахів незвичайні, яскраві і дуже емоційні. Серії світлин оповідають цілі історії з життя природи. Неможливо в одному огляді описати кожну його роботу, тому подивіться хоча б на деякі з них.

Чудовий портрет маленької пташки. Дуже вдалі ракус і освітлення
Ще один вусач. Дуже емоційний погляд птаха прямо в об’єктив
Знімок пронизаний світлом і яскравими кольорами, природна краса, яку тепер ми всі можемо побачити завдяки Автору
Чудова композиція. У кадрі немає нічого зайвого. Яскравий портрет птаха на природному нейтральному тлі. Просто подивіться і отримаєте задоволення від цього знімка

Всі фото Ігоря для конкурсу

Простори, які сфотографувала Наталія Мостова

Наталія Мостова — авторка, яка відмінно працює з широкими панорамними краєвидами. Мінімальний розмір кадру для участі в конкурсі — 4 мегапікселя. Не секрет, що багато учасників надсилають зменшені копії своїх робіт, хоча сучасні фотокамери дозволяють отримувати кадри розміром 18-24 Мп, а часто і більшого розміру. Тому особливо приємно, що авторка не зменшує своїх робіт, а навпаки, створює величезні панорами з розміром понад 120 Мп (!) Слід зазначити, що створення великої панорами не є головною метою, це лише інструмент, який вона майстерно використовує. Велика панорама передає в найдрібніших подробицях всі деталі краєвиду. І за це ми щиро дякуємо Наталії.

Ще одна панорама Українських Карпат. Зображення не тільки красиве, але й корисне для використання в наукових оглядах
Заказник «Грофа». Чудові кольори і приголомшливі 120 мп

Всі фото Наталії для конкурсу

Усі фото використані на умовах вільної ліцензії CC-BY-SA-4.0

Нагадаємо, що 14 листопада пройде урочиста церемонія нагородження переможців фотоконкурсу «Вікі любить Землю» 2020. Захід відбуватиметься онлайн, участь за попередньої реєстрації. Детальний анонс — за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *