Новини / News

Український «Вікі любить Землю»: цікаві факти про найбільший фотоконкурс пам’яток природи

«Вікі любить Землю» в Україні розпочнеться вже незабаром, тому очікуйте подальших анонсів!
А поки, пригадаємо цікаві факти з історії української частини конкурсу, адже про деякі з них ви могли навіть не здогадуватись:

  • Фотоконкурс Wiki Loves Earth офіційно був заснований в Україні в 2013 році. І вже з наступного, 2014 року він став міжнародним. Сам конкурс — перша в історії України база фотографій природно-заповідних територій.
  • ВЛЗ у 2013 році проводився повністю на громадських засадах. Партнерами виступили з десяток громадських організацій. А першого переможця журі обрало в останній момент, просто переглядаючи конкурсну категорію на підсумковому засіданні:)
  • За всі роки на конкурс завантажили майже 120 тисяч фото природно-заповідного фонду України і майже щороку Україна у топ-3 лідерів серед усіх країн за кількістю завантажених фото.
  • 2020 рік був найбільш успішним та рекордним: 472 учасники та учасниці завантажили 20,411 фото.
  • У 2022 році змагання в Україні не проводилось через російське повномасштабне вторгнення. Проте, у 2023 році конкурс знову повернувся: як результат, 4 фото з України посіли переможні місця у міжнародній частині конкурсу в основній та спеціальній номінаціях, а одне з них стало найкращим.

Діліться, про які із цих фактів ви не знали?
Читайте про конкурс більше тут.

І готуйте свої найкращі фото для участі вже через декілька днів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *