СтатистикаСтатті

Фото з української частини конкурсу 2024, які вже ілюструють статті у Вікіпедії

Однією з цілей фотоконкурсу «Вікі любить Землю» є створити якнайширшу базу світлин та відео природоохоронних територій, щоб доповнити ними Вікіпедію. На жаль, чимало статей про природозахисні території України ще не мають ілюстрацій, і конкурс має на меті це виправити.

До прикладу, минулого, 2023 року, було завантажено 4,536 фото і тільки 335 з них (7%) використані як ілюстрації до статей.

Цьогоріч, з 5141 завантажених фото лише 34 ілюструють статті. Наприклад:

Фото Фітеуми кулястої Вячеслава Галєвського ілюструє статтю про ботанічний заказник Фітеума, розташований на території Волинської області.

Фітеума куляста
Фото: Вячеслав Галєвський, CC BY-SA 4.0

Автор Максим Яковлєв завантажив фото шакала звичайного, яке вже доповнює статтю про даний вид — Шакал звичайний

Шакал звичайний
Фото: Максим Яковлєв, CC BY-SA 4.0

Стаття про Ступківський ландшафтний заказник у Полтавській області також тепер має ілюстрацію — фото користувача Serhey0211994.

Ступківський ландшафтний заказник як на долоні з найвищої точки
Фото: Serhey0211994, CC BY-SA 4.0

Ми будемо раді, якщо ви зможете долучитись до ілюстрування статей у Вікіпедії власними (і не тільки) світлинами. Покрокову інструкцію читайте на нашій сторінці за посиланням: https://wikilovesearth.org.ua/2023/07/illustrating-2/.

І нагадуємо, сьогодні останній день українського етапу «Вікі любить Землю» 2024. Встигніть завантажити свої унікальні фото!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *