Новини / News

Красиво і корисно: 21 магнолію висадили у київському Ботанічному саду імені академіка О.В.Фоміна

21 магнолію висадили науковці Ботанічного саду імені академіка О.В.Фоміна разом із співробітниками компанії «КПМГ-Україна», яка подарувала ці дерева, та Чемпіоном світу та Європи з плавання, Президентом ГО «Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання» Денисом Силантьєвим. Завдяки участі 236 добровольців-співробітників КПМГ із Києва, Донецька та Львова, крім висадки магнолій, було проведено заходи із благоустрою Ботсаду. Колекція магнолій Ботанічного саду імені академіка О.В.Фоміна є найбільшою у Східній Європі.Денис Силантьєв, Президент ГО «Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання»: «Мені сподобалися масштаби акції та ідея поєднати протягом одного дня благоустрій, висадку магнолій, вікторину та екскурсії по унікальному Ботанічному саду».

До висадки магнолій також приєдналися гості та партнери акції, зокрема Євген Букет, член правління Національної Спілки краєзнавців України, керівник національного проекту «Вікі любить Землю» ГО «Вікімедіа Україна». За його словами, «магнолії, які ми сьогодні разом посадили, для мене символізують дерева знань, які зростають завдяки синергії активних людей».

Читайте корисні еко-поради на сайті www.sdevelopment.org.ua, щойно створеному за ініціативи компанії «КПМГ–Україна» та за підтримки ГО «Вікімедіа Україна».

Флоріс Шурінг, керуючий партнер КПМГ в Україні, підкреслює: «Зелені акції є традиційними для КПМГ в Україні. Ми з радістю присвятили робочий день 18 травня висадці магнолій та благоустрою Ботсаду ім. акад. О.В.Фоміна. З одного боку, це корисно для науковців, які досліджують магнолії, з іншого боку, це красиво і дарує радість всім, хто може милуватися магноліями протягом багатьох років».

Ботанічний сад імені ім. акад. О.В.Фоміна було засновано 22 травня 1839 року. Працею багатьох видатних вчених у Ботанічному саду зібрано унікальні рослини різного географічного походження, проте головною перлиною є колекція магнолій. Магнолії – одні з перших квіткових рослин на Землі, які з’явилися приблизно 180 млн. років тому.У 1976 році в парковій частині Ботанічного саду імені О.В.Фоміна було закладено «Сад магнолій», який нині є найбільшою колекцією у Східній Європі.

Учасники акції «Сад магнолій» познайомилися з історією та цікавими куточками Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна завдяки вікторині-квесту. Наприкінці акції «Сад магнолій» співробітники КПМГ в Україні створили картину «Магнолія» та відвідали цікаву екскурсію, яку провели науковці Ботсаду.

Акції «Сад магнолій» – приклад поєднання корисної для суспільства праці, благодійності та просвіти задля сталого розвитку.

Під час акції «Сад магнолій» Президенту «Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання» Денису Силантьєву було вручено сертифікат із благодійною пожертвою на суму 6243 грн., яку надали співробітники КПМГ в Україні. На ці кошти Фонд виготовить аудіокниги та пристрої для їх прослуховування для дітей з вадами зору, що є частиною проекту «Відчути книгу» «Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання». Метою цього проекту є надати можливість дітям з особливими потребами познайомитися зі світовою літературою.

Якщо Ви цікавитеся “зеленими проектами” та темою сталого розвитку та корпоратинвої відповідальності, звертайтеся до Аліни Севастюк, Керівника відділу з розвитку бізнесу.

Довідка

Силантьєв Денис Олегович: Заслужений майстер спорту України. Перший чемпіон світу з плавання в незалежній Україні. Срібний призер Олімпійських ігор в Сіднеї. Чемпіон світу та Європи з плавання. Чотириразовий володар Кубку світу з плавання в номінації «батерфляй». Встановив 37 рекордів України, один з них і досі не побитий. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІ та ІІІ ступеня. У 2004 році ніс прапор України на Олімпіаді в Афінах (брав участь у чотирьох Олімпіадах). Кандидат педагогічних наук. Президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання. Проект «Відчути книгу» було започатковано Денисом Силантьєвим у його дисертації «Корекція фізичного розвитку слабозорих дітей засобами плавання». Втілення наукових здобутків втілилося у проекті «Відчути книгу» як запис аудіокниги на слова відомих поетів сучасності, зокрема Ліни Костенко, які прочитали актори, ведучі, спортсмени. Мета проекту «Відчути книгу» – надати можливість дітям з особливими потребами познайомитися зі світовою літературою. Учасники проекту – Денис Силантьєв, Остап Ступка, Володимир Горянський, Ольга Сумська, Рима Зюбіна, Оксана Байрак, Соломія Вітвіцька та інші відомі особистості.

ГО «Вікімедіа Україна»: Громадська організація «Вікімедіа Україна» має на меті промоцію і підтримку проектів Фонду Вікімедіа і діє на території України. Заснована в 2009. Виконавчим директором організації є Юрій Пероганич.

«Вікі любить Землю» — фотоконкурс із наповнення Вікісховища зображеннями пам’яток природи. Тривав з 15 квітня до 15 травня, за цей час 365 учасників конкурсу завантажили 11736 фотографій. Серед партнерів конкурсу – КПМГ в Україні.

Букет Євген Васильович — український краєзнавець, журналіст та громадський діяч. Член правління Національної Спілки краєзнавців України, член Національної Спілки журналістів України, голова ревізійної комісії ГО «Вікімедіа Україна». Лауреат молодіжної премії голови Київської облдержадміністрації (2004) і Міжнародної премії імені Олеся Гончара (2008).

Про КПМГ:

KPMG – це міжнародна мережа фірм, які надають аудиторські, податкові, юридичні та консультаційні послуги. Фірми KPMG працюють у 156 країнах світу. КПМГ працює в Україні з 1992 року. Сьогодні офіси КПМГ відкриті в Києві, Донецьку та Львові. Загальна чисельність співробітників КПМГ в Україні складає понад 350 осіб. КПМГ надає аудиторські та консультаційні послуги з податкових та фінансових питань нашим клієнтам, серед яких є українські та міжнародні компанії, а також цілий ряд недержавних організацій та фінансових інститутів. Мета КПМГ – допомагати удосконалюватися всім, з ким ми працюємо: нашим працівникам, клієнтам, суспільству. Докладніше про соціальні ініціативи КПМГ в Україні – в соціальному звіті на www.kpmg.ua.

Юрій Пероганич

Співзасновник і член першого оргкомітету конкурсу «Вікі любить Землю»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *