ПереможціРезультати

Найкраще фото Києва — Печерський ландшафтний парк

Вид на місто з Печерського ландшафтного парку, © Станіслав Клевцов, CC-BY-SA 3.0
Вид на місто з Печерського ландшафтного парку, © Станіслав Клевцов, CC-BY-SA 3.0

У Києві перемогла світлина Станіслава Клевцова з видом на місто з Печерського ландшафтного парку.

Печерський ландшафтний парк розташований у Печерському районі Києва. Загальна площа парку — 43,7 га. Входить до комплексної пам’ятки природи місцевого значення «Дніпрові кручі».

Створений у 1981 році як продовження смуги міських парків на схилах Дніпра під час будівництва меморіального комплексу Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років. При створенні парку були впорядковані схили між Києво-Печерською лаврою, новим музеєм та Набережним шосе, прокладені доріжки, облаштовані майданчики для відпочинку, сходи, розбиті газони і квітники.

В основі композиції — регулярне планування, утворене за принципом симетрії. У центральній частині парку наприкінці 1980-х років збудовано Співоче поле і каскад сходинок до Дніпровської набережної. З початку 1990-х це місце є традиційним для проведення виставок квітів, зокрема щорічної міської виставки квітів.

Зелені насадження представляють: клен гостролистий, каштан кінський, береза бородавчата, хвойні, граб та декоративно-цінні породи чагарників.

Комплексна пам’ятка природи «Дніпрові кручі» створена рішенням Київради від 15 березня 2007 року. Площа — 105,3 га.

Використано матеріали зі статті Печерський ландшафтний парк у Вікіпедії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *