Переможці

Карпати і Закарпаття

Ще одне карпатське фото отримує приз у фотоконкурсі «Вікі любить Землю». Це світлина з Карпатського біосферного заповідника авторства Віталія Башкатова, і це — найкраще фото Закарпатської області.

Карпатський біосферний заповідник створений у 1968 році, і з 1992 року входить до мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. У складі Карпатського біосферного заповідника, загальна площа якого становить 53630 гектарів, налічується шість відокремлених масивів, а також ботанічні заказники державного значення «Чорна Гора» і «Юлівська Гора». Заповідні масиви розміщуються на висотах від 180 до 2061 м у західному, центральному і східному секторах Українських Карпат. Така територіальна структура заповідника практично повністю репрезентує ландшафтне та біогеографічне різноманіття Східних Карпат. Тут представлені мало порушені та практично незачеплені людською діяльністю передгірні діброви, гірські букові, мішані та смерекові ліси, субальпійські та альпійські луки з сосново-вільховим криволіссям і скельно-лишайниковими ландшафтами.

Найбільше різних природоохоронних об’єктів у Закарпатській області сфотографував Сергій Криниця (Haidamac) — 33 об’єкти, і це перемога в кількісній номінації по області.

Карпатський біосферний заповідник. Автор фото — Віталій Башкатов, ліцензія CC-BY-SA-4.0
Карпатський біосферний заповідник. Автор фото — Віталій Башкатов, ліцензія CC-BY-SA-4.0

Інформацію взято зі статті у Вікіпедії Карпатський біосферний заповідник.

Ата

Волонтерка і членкиня оргкомітету у попередні роки конкурсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *