Новини / News

Конкурсна кампанія «Вікі любить Землю» завершилась!

Заказник «Заплава Псла», Полтавська область. Автор фото — Автор Yurii-mr, ліцензія CC BY-SA-4.0
Заказник «Заплава Псла», Полтавська область. Автор фото — Автор Yurii-mr, ліцензія CC BY-SA-4.0

Учетверте в Україні пройшов конкурс фотографій «Вікі любить Землю», мета якого — зібрати фотографії якнайбільшої кількості пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду, поширених на умовах вільних ліцензій, та сприяти охороні навколишнього природного середовища.

Всього з 1 по 31 травня було завантажено 11 503 фото. Це менше, ніж минулого року, який став рекордним за цим показником серед всіх країн-учасниць — але! Рекордним цього року став інший показник, а саме кількість сфотографованих природоохоронних об’єктів. Усього учасники побачили та зафіксували 1900 об’єктів природно-заповідного фонду. Для порівняння, у 2013 було зібрано фото 1104 об’єктів, у 2014 —1324, у 2015 — 1694.

Таким чином, Вікісховище поповнилось новими світлинами біосферних та природних заповідників, національних парків, заказників, пам’яток природи, заповідних урочищ, ботанічних садів, дендрологічних та зоологічних парків, парків-пам’яток садово-паркового мистецтва. Їх можна додавати до статей у Вікіпедії, ілюструвати ними книжки та сайти, прикрашати оселі — все на що фантазії вистачить 🙂

Тепер на оргкомітет лягає обов’язок перевірити усі завантажені знімки на відповідність базовим вимогам, за можливості — категоризувати їх, і передати на розгляд журі. Але ви й самі можете деталізувати опис світлин, додавати категорії, номінувати фотороботи на визнання значущими, якісними чи вибраними у Вікісховищі.

Щиро дякуємо усім учасникам! Залишайтеся з нами, адже це ще не все!

Пам'ятка природи «Скеля М. Коцюбинського», Вінницька область. Автор фото — Posterrr, ліцензія CC BY-SA 4.0
Пам’ятка природи «Скеля М. Коцюбинського», Вінницька область. Автор фото — Posterrr, ліцензія CC BY-SA 4.0
Карпатський національний природний парк, Івано-Франківська область. Автор фото — Haidamac, ліцензія CC BY-SA 4.0
Карпатський національний природний парк, Івано-Франківська область. Автор фото — Haidamac, ліцензія CC BY-SA 4.0

Міжнародна статистика

Детальна статистика по Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *