Анонси

АНОНС. Нагородження переможців фотоконкурсу. Дату заходу змінено!

У суботу, 3 грудня, відбудеться церемонія нагородження переможців фотоконкурсів «Вікі любить пам’ятки» та «Вікі любить Землю».

У травні та вересні 2016 року «Вікімедіа Україна» проводила масштабні фотоконкурси з метою збору світлин для ілюстрування статей у Вікіпедії та інших вікіпроектах. Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» проводився вже вп’яте, за цей час було отримано більше 100 тисяч світлин понад 20 тисяч об’єктів культурної спадщини України. У результаті фотоконкурсу «Вікі любить любить Землю», що проводиться з 2013 року, Вікісховище також поповнилося фотографіями кількох тисяч об’єктів природно-заповідного фонду України. Десять найкращих світлин обох конкурсів змагаються на міжнародному етапі.

Запрошуємо учасників та прихильників конкурсу та всіх, хто цікавиться та вболіває за культурну й природну спадщину нашої країни.

У програмі заходу: презентація статистичних підсумків конкурсів, оголошення рейтингу та нагородження авторів найкращих десяти світлин конкурсів та тих фотографів, що зафіксували найбільшу кількість пам’яток, нагородження переможців спеціальних номінацій, відкриття фотовиставки робіт переможців.

На фотоконкурс «Вікі любить Землю», який тривав з 1 по 31 травня, було подано майже 11,5 тисяч фотографій. Більшість світлин завантажено учасниками у Вікісховище на умовах вільної ліцензії Creative Commons Attribution Share-Alike Unported 4.0, яка дозволяє вільне розповсюдження та використання світлин навіть в комерційних цілях за умови вказування автора та поширення тієї ж ліцензії на похідні твори. У жовтні було оголошено 10 найкращих світлин.

Липа Петра Могили 03
Липа Петра Могили, пам’ятка природи біля Національного музею історії України. Автор: Микола Сарапулов.

Місце та час проведення. Субота, 3 грудня, 11:00. Національний музей історії України, Київ, вул. Володимирська, 2.

Контакти для акредитації:
Віра Моторко,
менеджер проекту «Вікі любить пам’ятки»
+38 066 77 404 99, wlm@wikimediaukraine.org.ua

Анна Хроболова,
менеджер проекту «Вікі любить Землю»
+38 067 34 37 434, wle@wikimediaukraine.org.ua

Оксана Тараненко,
відділ зв’язків з громадськістю Національного музею історії України
+38 098 830 48 83

Cторінка події у Facebook

21 thoughts on “АНОНС. Нагородження переможців фотоконкурсу. Дату заходу змінено!

  • КшисяВерес

    Ну ясно, квитки на 26 можна викидати.

    Відповідь
  • Nataliya Shestakova

    Павле, а ось мені деякі з членів оргкомітету розповідали, що для них і для Вікіпедії кількісні номінація в ВЛЗ та ВЛП набагато важливіше, ніж якісна, результати якої (якісної) відкрито визнаються суб’єктивними. Шановна Ганна, тому запитання: а чому в першу чергу не пишеться офіційне оголошення переможців у кількісних номінаціях, як це робилось у 4 попередніх роки? Чи помінялись правила та їх більше відзначати та нагороджувати не будуть? заздалегідь – дякую за відповідь

    Відповідь
  • Наперед вибачаюся за неуважність, а в Кіровоградській області яке фото перемогло?

    Відповідь
    • Nataliya Shestakova

      Угу, я це питання ставила організаторам конкурсу вже двічі, правда, у Facebook. Переможця у Кіровоградській області, як бачимо, не визначили взагалі?

      Відповідь
        • Підкажіть,будь ласка,чи будуть визначатися ось ці номінації:
          – 10 учасників, які сфотографувати найбільше пам’яток;
          – учасники, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток у кожному з регіонів України.

          Дякую 🙂

          Відповідь
          • Як бачите з цього анонсу- для Вікіпедії вони не переможці. Бо згадано тільки номінантів 10-кращих фото. А кількісні переможці десь там, в таблицях, на третіх ресурсах. Така дискримінація людей, що роблять НАЙВАЖЧУ справу, найбільший вклад в Вікіпедію не вперше. От і минулого року в посту про переможців що запрошуються на нагородження ні слова про цих невтомних мурах.

        • Дякую, класні світлини! Сподобалися навіть більше ніж деякі раніше оголошені переможці.

          Відповідь
  • Добрий день! Фото з Дніпропетровської області увійшло у десятку переможців і є відповідно переможцем в обласній номінації. http://wikilovesearth.org.ua/2016/10/wle2016-winners/
    Десять переможців кількісної номінації будуть оголошені незабаром. Рейтинг можна вже переглянути (не виключні деякі уточнення показників на момент оголошення) https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Earth_2016_in_Ukraine/Number_of_objects_pictured_by_uploader

    Відповідь
    • Ганна,

      дуже Вам вдячний за оперативні та повні уточнення та вибачаюсь за власну неуважність.

      З повагою, Єгор

      Відповідь
  • Добрий день шановні організатори та журі Конкурсу!

    Підкажіть, будь ласка, а чому не обрано переможців з усіх областей України, а тільки з 10? Наприклад, Дніпропетровська область залишилась без переможця. А також відсутні переможці в номінації “найбільша кількість освітлених памїяток” (за умовами конкурсу, їх повинно було бути 10). Чому так суттєво змінилися умови конкурсу? (Про строки оголошення результатів я вже мовчу).

    Заздалегідь Вам вдячний.

    З повагою, Єгор

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *