Новини / NewsРезультатиСтатистика

10 найкращих фото конкурсу «Вікі любить Землю 2018»

«Вікімедіа Україна» представляє найкращі фотографії шостого конкурсу «Вікі любить Землю 2018». Ці десять світлин природних пам’яток України, що отримали найвищі оцінки від журі шостого конкурсу фотографій для Вікіпедії та вікіпроектів.

Нагадаємо, що мета конкурсу «Вікі любить Землю» — зібрати фотографії всіх природно-заповідних об’єктів України для ілюстрації статей про них у Вікіпедії  – найпопулярнішої онлайн енциклопедії та інших вікіпроектах. І хоча відзнаки отримують учасники-переможці анонсованих номінацій, всі фото, подані протягом травня на конкурс мають вільну ліцензію і можуть ілюструвати статті у Вікіпедії та вікіпроектах.

Протягом травня 2018 року 286 учасників завантажили у Вікісховище понад 10 тисяч світлин, що зафіксували 1900 об’єктів природно-заповідного фонду нашої країни. Загалом, за 6 років конкурсу учасники сфотографували понад 3 тисячі об’єктів (понад 40% від загальної кількості, що є в Україні), а волонтери створили повний список об’єктів у просторі Вікіпедії та функціонал із завантаження, що дозволило зробити процес участі зручним та доступним кожному. Також поза рамками конкурсу створювалися і самі статті про об’єкти Природно-заповідного фонду України. Всього таких статей у Вікіпедії започатковано вже близько 7 тисяч.

Серед восьми імен авторів світлин — неодноразові переможці конкурсу минулих років та майстри фотографії: Дмитро Балховітін, Михайло Ременюк, Роксана Баширова, Микола Хорошков, Олексій Карпенко, Віталій Башкатов. Ще два автори — Сергій Мірошник та Олександр Рижков — взяли участь у конкурсі цього року вперше.

Наймайстерніше за оцінками журі вдалося зафіксувати місцини на території Українських карпат (7 фото, зроблених на території Карпатського національного природного парку та інших природних територіях), дві фотографії, зроблені у Криму, і одне фото — з Донеччини, яке, однак, вибороло, беззастережну першість!

Ми дуже вдячні журі за складну роботу з оцінювання, учасникам — за їхні світлини та терпіння, партнерам — за поширення інформації. 

10_Сarpathian forest

8-9.Вид на селище Дземброня

8-9. Сутінки на схилах Демерджі

7. Ранковий краєвид з полонини Кукул на Говерлу і Петрос

5-6_Ранкові промені на Синевирі

5-6_Заказник Росішний
4_Захід на Мангупі

3_Містичні піки

2_Осінній світанок на вершині Смотрича1_Білокузьминівка_світанок

Фотографії поширюються на умовах вільної ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-SA 4.0).

Нагородження переможців відбудеться разом з нагородженням переможців конкурсу «Вікі любить пам’ятки 2018». Слідкуйте за анонсами.

Галерея найкращих фото попередніх років конкурсу

2 thoughts on “10 найкращих фото конкурсу «Вікі любить Землю 2018»

  • Андрій Гриценко

    Що цікаво в десятці кращих – лише гори. “Що може бути краще гір – лише гори… на яких ти ще не бував”

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *