Новини / NewsПереможціРезультати

Львівська, Закарпатська та Севастополь: найкраща природа також у горах

Представляємо ще три світлини, що стали переможцями номінації  «Найкраща фотографія області» у конкурсі «Вікі любить Землю 2018».

Найкраще фото м. Севастополь 

Схили Байдарського Заказника
Байдарський заказник. Автор: Vian, CC-BY-SA-4.0
Байдарський заказник — ландшафтний заказник загальнодержавного значення розташований на південному заході Гірського Криму. Створений у 1990 році з метою збереження особливо цінних природних ландшафтів Криму та забезпечення чистоти вод річки Чорної — основного джерела водопостачання міста Севастополя.

На другому місці опинилось ще одне чудове фото цього ж заказника від того ж автора.
Погляд на схід

Найкраще фото Закарпатської області

Ранкові промені на Синевирі
Озеро Синевир. Автор: Misha Reme, CC-BY-SA-4.0
«Синевир» — національний природний парк в Українських Карпатах, у межах Міжгірського району та частини Хустського району Закарпатської області. На території парку розташоване водно-болотне угіддя міжнародного значення озеро Синевир. Фото також потрапило на 5-6 позицію у топ-10 світлин конкурсу, де розділило перемогу ще з одним фото з Закарпаття. Для визначення одного переможця в цій номінації було проведено додатковий раунд. Загалом серед десяти найкращих фотографій конкурсу три зроблені на території Закарпатської області.

Найкраще фото Львівської області

SkoleBeskidsNationalNaturePark-nov-2011
Сколівські Бескиди. Автор: Михайло Пецкович, CC-BY-SA-4.0
Сколівські Бескиди — гірський масив в Українських Карпатах, частина Східних Бескидів. Розташований у межиріччі Стрию — Опору — Мизунки, у межах Львівської та (частково) Івано-Франківської областей. З північного сходу масив межує з Передкарпаттям, з північного заходу — з Верхньодністровськими Бескидами, з південного заходу і півдня — зі Стрийсько-Сянською Верховиною та Верховинським Вододільним хребтом, з південного сходу — з Ґорґанами. Автор, Михайло Пецкович бере участь у конкурсі з 2013 року, його фото перемагали, а також отримували статус вибраних у Вікісховищі. Переглянути його внесок можна тут.

У дописі використано інформацію зі статей у Вікіпедії.

Далі буде!

Увага! Шановні учасники та переможці, нагородження відбудеться 15 грудня разом з нагородженням переможців  української частини міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки». Подія відбудеться у музеї Шолом-Алейхема (вул. Велика Васильківська, 5-А), початок о 12:00. Запрошуємо!

 Див. також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *