АнонсиНовини / News

Тиждень птахів: акція у Вікіпедії до Дня охорони довкілля

5 червня відмічають Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цьогорічна його тема присвячена збереженню біорізноманіття і називається «Час природи». Щоб внести свою лепту у поширення інформації про стан природи, ми проведемо в українській Вікіпедії Тиждень птахів.

001

Лісові пожежі, зміни в екосистемах, а тепер ще й глобальна пандемія вкотре демонструють взаємозв’язок людини та природи. Щоб привернути увагу до цієї теми та допомогти наповнити найбільшу онлайн-енциклопедію інформацією про довкілля, запрошуємо долучатися до Тижня птахів у Вікіпедії. Він триватиме з 5 по 25 червня.

Писати можне не лише про власне пернатих, а й на теми, що стосуються територій природно-заповідного фонду, де мешкають рідкісні види птахів. Варто створювати й покращувати статті про проблеми навколишнього середовища, поліпшувати списки птахів Червоної Книги України.

Багато статей про птахів у Вікіпедії потребують оновлення та доповнення, зокрема ілюстраціями. Адже щороку в межах конкурсу «Вікі любить Землю» завантажують чимало фото птахів, які поки не знайшли свого місця на сторінках онлайн-енциклопедії.

Діліться своїми статтями у соціальних мережах із хештегами: #ВЛЗ2020 та #ЯпишуВікіпедію і заохочуйте друзів долучатися до творення Вікіпедії та популяризації вільних знань про навколишнє середовище.

Найактивніші учасники тижня отримають сувеніри з логотипом Вікіпедії та проєкту Вікі любить Землю. Для цього обов’язково додайте на сторінку обговорення започаткованої статті шаблон {{BirdsWLE-week-new}}, покращеної — {{BirdsWLE-week-improve}}.

Якщо ви не писали статті до Вікіпедії раніше, в нагоді вам можуть стати пам’ятка початківцямшпаргалка чи брошура для редагування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *