АнонсиНовини / News

Спецномінація «Найкраще фото степового ПЗФ»

«Вікі любить Землю» в Україні розпочнеться вже за два дні й триватиме протягом липня. Основні номінації конкурсу незмінні — «Найкраще фото» і «За кількісний внесок», однак також можна буде долучитися до кількох спеціальних номінацій. Представляємо одну із них — номінацію за найкраще фото степового природно-заповідного фонду України. У межах спецномінації організатори конкурсу разом із партнерами нагородять авторів п’яти найкращих фотографій українських степів.

Учасники нашого фотозмагання постійно завантажують знімки пам’яток природи зі степової зони України, однак повністю проілюструвати заповідні об’єкти цих територій поки не вдалося. Щоб привернути увагу учасників конкурсу до цих місцевостей, організатори конкурсу спільно із партнерами — Українською природоохоронною групою та Фондом захисту біорізноманіття України — започаткували спецномінацію «Найкраще фото степового ПЗФ».

Щоб подати фото на номінацію, просто завантажте в рамках конкурсу степових краєвидів і рідкісних видів флори й фауни, притаманних для цих місцевостей. Усі такі знімки автоматично стануть учасниками спецномінації, ніякої окремої процедури подання на спецномінацію немає.

Приклади знімків степових природоохоронних територій, що вже є у Вікісховищі

Після завершення конкурсу журі, куди увійдуть представники співорганізаторів номінації, обере п’ять найкращих фотографій степового ПЗФ. Їхні автори отримають призи і сувеніри від організаторів. Фотографії із цієї спецномінації також беруть участь в основних номінаціях.

Яким саме пам’яткам бракує світлин? Навіть Асканії-Новій, хоча у Вікісховищі є багато фотографій звідти, однак рівень якості більшості з них недостатній. «Кам’яні Могили» на Донеччині, «Великобурлуцький степ» на Харківщині, «Кам’янська Січ» на Херсонщині, «Єланецький Степ» в Миколаївській області — теж можуть бути для вас орієнтирами, куди вирушати в мандрівку чи що шукати серед архівних фото. Більше пам’яток ви знайдете в списках об’єктів ПЗФ тих областей, які розташовані в степовій зоні.


«Вікі любить Землю» 2020 в Україні триватиме із 1 по 31 липня. Читайте повний регламент конкурсу та відповіді на часті питання. Інструкцію як взяти участь ви знайдете на окремій сторінці.

Читайте новини та історії про конкурс у нашому блозі. Якщо виникнуть питання, звертайтеся за контактами, вказаними на сайті.

Щоб оперативно стежити за новинами, підписуйтеся на нас у соцмережах:

У зв’язку із пандемією коронавірусу ми закликаємо учасників конкурсу дотримуватися усіх карантинних обмежень. Уникайте необов’язкових подорожей, а натомість фотографуйте об’єкти ПЗФ неподалік від дому або розберіть архіви фотографій. Дотримуйтеся усіх обмежень та правил безпеки, встановлених окремими заповідниками. Зберігайте соціальну дистанцію та не відвідуйте природні пам’ятки великими групами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *