АнонсиВікіпедійнеНовини / News

Тиждень ентомології у Вікіпедії

З 22 липня до 22 серпня в українській Вікіпедії пройде тематична акція з написання статей про комах та інших наземних членистонгих — Тиждень ентомології. Запрошуємо створювати статті або доповнювати існуючі та знайомити читачів найбільшої онлайн-енциклопедії з цими цікавими представниками тваринного світу.

Тиждень ентомології у Вікіпедіїї, 22 липня - 22 серпня 2020 року. За підтримки оргкомітетів конкурсів Вікі любить Землю та Наукового конкурсу

Комахи — це найчисельніший і найрізноманітніший клас в усьому тваринному царстві. Загалом налічують понад мільйон видів, проте вчені припускають, що кількість всіх існуючих видів може сягати 8 мільйонів! Комахи є невід’ємною частиною природи, але на них дуже впливає стан довкілля. Наприклад, наразі актуальна проблема вимирання бджіл, але страждають не лише вони, а й інші види.

Водночас комахи та інші наземні членистоногі — тема, що неповно розкрита в українській Вікіпедії, проте є надзвичайно важливою і цікавою. Ці тварини мають свої фото у Вікісховищі, однак досі про багатьох з них немає статей українською у Вікіпедії.

"Звездный зонтик"
Автор фото: Чорний Олександр, CC BY-SA 4.0

Також багато статей цієї тематики потребують суттєвого доопрацювання. Пропонуємо покращити цю ситуацію і створити гарну нову або доповнити вже існуючу статтю. Тим паче, що до кожної статті вже підготовано фото для її ілюстрування. 

Орієнтовний список статей до створення можна знайти на сторінці акції у Вікіпедії за посиланням. Посилання на статті в інших мовних розділах наведені для орієнтування.

Тиждень ентомології проводиться вікіпроєктом Ентомологія та оргкомітетом фотоконкурсу «Вікі любить Землю» за підтримки оргкомітету конкурсу «WikiScience Contest».

Учасники Тижня, які створять чи суттєво поліпшать принаймні 2 оригінальні неперекладені статті, будуть відзначені сувенірами від ГО «Вікімедіа Україна» з логотипом Вікіпедії, проєкту «Вікі любить Землю» та «WikiScience Contest». Деталі на сторінці акції.

Для цього обов’язково додайте на сторінку обговорення започаткованої статті шаблон {{EntomologyWLE-week-new}}, покращеної — {{EntomologyWLE-week-improve}}.

Діліться своїми статтями у соціальних мережах із хештегами #ВЛЗ2020 та #ЯпишуВікіпедію і заохочуйте друзів долучатися до створення якісних статей у Вікіпедії та популяризації вільних знань.

Сторінка Тижня ентомології у Вікіпедії: https://w.wiki/XZC.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *