Новини / News

Екватор ВЛЗ 2020: статистика за регіонами України

Минуло 15 днів української частини цьогорічного фотозмагання «Вікі любить Землю». Станом на ранок 15 липня завантажено 7656 світлини, сфотографовано 1221 об’єкти ПЗФ. Із цими показниками Україна, як і в попередні роки, входить до лідерів на міжнародному рівні. Її позиція — третя, після Німеччини й Росії, з-поміж загалом 34 країн, у яких цього року проходить «Вікі любить Землю». Пропонуємо детальніший огляд статистики завантажень на півдорозі до фінішу.

Наразі у конкурсі представлені всі регіони України. Найбільше об’єктів сфотографовано в Хмельницькій області (196), далі йде Тернопільська (106), за нею — Київ (99), четверту позицію розділили Запорізька і Сумська області із 90 об’єктами. Наступні в переліку — Закарпатська (77), Київська (64) і Полтавська (60) і Чернігівська (52) області. Більше тридцяти об’єктів сфотографовано у Львівській, Дніпропетровській, Волинській і Вінницькій областях. Серед регіонів, які поки мають найменшу кількість сфотографованих об’єктів, — Севастополь (3), Луганська (10), Херсонська (11). По 13 пам’яток у Житомирської та Миколаїської, 14 — у Кіровоградської.   

За кількістю завантажених фотографій лідером є Запорізька область — 1135. Наступний показник у Києва, який представлений на 712 знімках. Далі різниця в кількості завантажень не така відчутна: Хмельницька (591), Полтавська (561), Дніпропетровська (510), Закарпатська (494), Івано-Франківська (401). Понад 300 зображень мають Київська, Львівська й Тернопільська області, більше 200 — Сумська й Кіровоградська. Найменше світлин поки надійшло із Севастополя (16) й Луганської області (27). Повний перелік областей за кількістю сфотографованих об’єктів і завантажених фото ви зможете переглянути за цим посиланням. Там ви також знайдете перелік користувачів із найбільшим внеском.

З огляду на статистику завантажених фото за пам’ятками — об’єкти ПЗФ на території українських Карпат лідирують за обсягом уваги від конкурсантів. На час публікації допису найбільше світлин у Скель Довбуша — 231. Другу позицію посідає парк санаторію «Карпати» зі 174 знімками, третю — Трускавецький парк зі 142. Наступними наразі є «некарпатські» об’єкти: заказник «Горіхова Балка» на Дніпропетровщині (114), Великоселецький заказник у Полтавській області (96), НПП «Бузький Гард» (81). По 60 світлин мають Карпатський біосферний заповідник і джерело мінеральної води в парку в Миргороді, на 54 знімках зображений НПП «Подільські Товтри» на Хмельниччині. Закриває десятку печера «Вертеба» у Тернопільській області, маючи 48 фотографій. За цим посиланням ви можете переглянути повну статистику в цій категорії. 

Попереду ще 16 днів конкурсу, і цифри вище мінятимуться. Стежте за нашими оновленнями, поширюйте інформацію про конкурс і завантажуйте власні роботи.

Регламент цьогорічного конкурсу ви знайдете за посиланням: http://wle.org.ua/rules/

Перелік номінацій: http://wle/nominations-2020/

Інструкція як взяти участь: https://wikilovesearth.org.ua/participate/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *