Новини / News

“Вікі любить Землю” презентували у Вінниці, в Росії та Словаччині

Під час презентації ВЛЗ у Смоленську

Листопад був відзначений у вікімедійному русі аж трьома помітними заходами – Вікіконференціями. 2-3 листопада у Вінниці відбулася третя українська Вікіконференція. У Смоленську 9-10 листопада в приміщенні виставкового центру ім. Тенишевих відбулася сьома міжнародна російськомовна вікіконференція. А 14-17 листопада в словацькому містечку Модра відбувся другий центрально-східноєвропейський вікіфорум.

У Вінниці Євген Букет (Користувач:Jbuket) акцентував увагу на необхідності проведення міжнародного конкурсу “Вікі любить Землю” та поділився успіхами першого українського конкурсу.

Українські вікіпедисти в Смоленську представили 4 доповіді. Євген Букет презентував конкурс “Вікі любить Землю“, який з його ініціативи “Вікімедіа Україна” провела навесні цього року і запросив російських колег приєднатися до проекту, що вже наступного року буде міжнародним. Віктор Семенюк представив українські Вікіекспедиції, Юрій Дзядик повідомив про математичні методи, що їх можна застосовувати для дослідження Вікіпедії та спільноти вікіпедистів. Андрій Бондаренко доповів про досягнення й перспективи музичних проектів під егідою Вікімедіа та подарував російським і польським колегам презентаційний компакт-диск із музичними записами, здійсненими в рамках  проектів Вікімедіа Україна.

У Модрі “Вікі любить Землю” презентували Євген Букет та Ілля Корнійко. Конкурсу були присвячені дві доповіді та майстер-клас, який провів Ілля Корнійко.

Презентації можна переглянути за посиланнями:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:WLE_Presentation.pdf

На сьогоднішній день уже 12 країн виявили бажання проводити ВЛЗ наступного року: Україна, Греція, Австрія, Ірак, Канада, Швейцарія, Венесуела, Естонія, Південна Корея, Росія, Словаччина і Вірменія.

Детальніше про ВЛЗ-2014:

http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Earth_2014

http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons_talk:Wiki_Loves_Earth_2014

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *