ПереможціРезультати

Найкраще фото Одеської області

Осінь в Міському саду, © Катерина Красницька, CC-BY-SA 3.0
Осінь в Міському саду, © Катерина Красницька, CC-BY-SA 3.0

А на Одещині перемогу здобула світлина Міського саду восени. Автором цього фото є наша минулорічна переможниця — Катерина Красницька.

Парк «Міський сад» — сквер в Одесі, що є парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Розташований у центрі міста, на вулиці Дерибасівській. Площа парку — 1,86 га.

Найстаріший парк міста закладений був Феліксом де Рібасом (брат засновника Одеси Хосе де Рібаса) у 1803 році. Проте Фелікс де Рібас не мав належних коштів для утримання саду, тому в 1806 році безкоштовно передав його на баланс міста.

У 1949 році в центрі скверу збудований літній театр міської філармонії (архітектор Владимирська). Тут також розташовані павільйон-ротонда (архітектор Генцлер, 1943) і низка скульптурних композицій і пам’ятників.

У 1972 році рішенням облвиконкому парк отримав охоронний статус, ставши пам’яткою садово-паркового мистецтва. У 2007 році відбулася реконструкція Міського саду: була відкрита нова ротонда і музичний фонтан, відремонтовані фасади будинків, проведена заміна всіх комунікацій, зведена нова підстанція, встановлено обладнання для автоматичного поливу.

Використано матеріали зі статті Міський сад (Одеса) у Вікіпедії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *