Вікіпедійне

Як створити вікістаттю про пам’ятку природи

https://ua.wikimedia.org/wiki/Пам%27ятки_природи_у_ВікіпедіїВ українській Вікіпедії саме зараз відбувається цікава акція — конкурс статей, присвячений пам’яткам природи. Незалежно від того, чи Ви берете участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю», у Вас є можливість взяти участь у конкурсі статей. Для цього потрібно лише створити статтю (або декілька) на відповідну тему.

Ось покрокова інструкція, як створити статтю й узяти участь у конкурсі:

Вказуйте джерела інформації, але пишіть свій власний текст.
  1. Якщо Ви не зареєстровані у Вікіпедії, створіть собі обліковий запис;
  2. Перейдіть на сторінку зі списком пам’яток та оберіть собі таку, про яку іще немає статті. Ви також можете поліпшувати уже наявні статті, якщо вони не перевищують за розміром 5 кілобайтів і не редагувалися суттєво після 30 квітня. Також, якщо Ви завантажували фото в рамках конкурсу «Вікі любить Землю», чому б не створити статтю про пам’ятку, яку Ви сфотографували?
  3. Обравши тему, впишіть назву статті у поле пошуку Вікіпедії й натисніть клавішу Enter. Якщо такої статті ще немає, Вікіпедія запропонує Вам її створити;
  4. Коли Ви клацнете «створити статтю…», відкриється віконце редагування нової статті.
  5. Напишіть текст статті. Пам’ятайте — стаття має посилатися на авторитетні джерела, але Ви не повинні копіювати готового тексту й вставляти в статтю.
  6. Працюючи над статтею, Ви можете періодично зберігати її. Можна також додати на початку тексту код {{Пишу}} (таким чином інші дописувачі знатимуть, що над статтею в цей час хтось працює);
  7. Додайте до статті шаблон-картку (якщо така існує про для Вашого типу об’єкту). Ось приклад такої картки, інші можна знайти у категорії Шаблони:Природоохоронні території.
  8. Додайте до статті світлину пам’ятки. У цьому Вам може допомогти цей короткий відеоролик. Для пошуку зображення можна скористатися списком пам’яток;
  9. Додайте статтю до відповідної категорії пам’яток природи (для цього у кінці статті додайте текст [[Категорія:Назва потрібної категорії]]);
  10. Щоб подати статтю на конкурс, додайте на сторінку обговорення статті (вкладка «Обговорення») код: {{Пам'ятки природи у Вікіпедії}}. Після цього стаття автоматично візьме участь у конкурсі.

На конкурс можна подавати більше, ніж одну статтю; також Ви можете продовжувати поліпшувати свої статті до кінця конкурсного періоду (31 травня 2015 р. включно).

Бажаємо успіху і натхнення! 🙂


Зазначення авторських прав:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *