Переможці

Найкращі світлини Черкаської та Тернопільської областей

У Черкаській області найкращою стала світлина геологічної пам’ятки природи — скеля «Родіонова». Це одна зі скель Буцького каньйону,  названа на честь українського науковця-петрографа Сергія Родіонова. Об’єкт розташований біля смт Буки Маньківського району Черкаської області.  Каньйон, який часто називають дивом природи, утворений у протерозойських гранітах, вік яких оцінюється у 2 мільярди років.

Скеля «Радіонова», Маньківський район, с. Буки на р. Гнилий Тікич. © Дмитро Балховітін, CC-BY-SA 4.0

Серед світлин з Тернопільської області найбільше балів отримав водоспад, що входить до складу Національного природного парку «Дністровський каньйон».


Джуринський водоспад у вересні. © Роксана Баширова, CC-BY-SA 4.0

Червоногородський (Джуринський) водоспад — водоспад, гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні. Назва Червоногородський походить від назви давнього міста Червоногород, яке існувало поруч кілька століть тому.  Має штучний характер і є найвищим рівнинним водоспадом України.

Обидва автори не вперше перемагаютьу конкурсі. Роботи Роксани і Дмитра, зокрема, стали другими у десятці найкращих 2014 та 2015 років.

Світанок у Карпатах
2 місце у топ-10 конкурсу 2015 року. Світанок у Карпатах. Карпатський національний природний парк. © Роксана Баширова
Карпатский 05
2 місце у топ-10 конкурсу 2014 року. «Вид з Говерли на Карпатський національний парк». Карпатський національний природний парк, Івано-Франківська область, © Дмитро Балховітін
Загалом під час фотоконкурсів для Вікіпедії різних років, Дмитро Балховітін завантажив 164 професійні світлини, 43 з них на момент цієї публікації ілюструють 148 сторінок різних мовних версій Вікіпедії.

Див. також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *