АнонсиНовини / News

Спецномінація «Найкраща аерофотозйомка»

Третій рік поспіль в межах «Вікі любить Землю» пройде спеціальна номінація «Найкраща аерофотозйомка». Вона присвячена знімкам природоохоронних територій, зроблених із дрона, квадрокоптера чи будь-якого іншого літального апарата.

Минулого року конкурсанти подали на цю спецномінацію понад 230 робіт, а у 2020 році — більше 130. Ці фото показують з висоти низку об’єктів ПЗФ по всій Україні — від заказника «Коса Обіточна» у Запорізькій області і Джарилгацького НПП на Херсонщині до Карпатського біосферного заповідника на Закарпатті та озера Журавлиного в Сумській області.

Переглянути результати спецномінації для аерофото та переможні роботи 2020 року можна тут, за 2019 — за цим посиланням.  

Щоб взяти участь у номінації, під час завантаження вашого знімка оберіть «Аерофото» у списку спецномінацій. Інструкцію із завантаження знімків ви знайдете в розділі «Як взяти участь».

Як і в попередні роки, окреме журі визначить 10 найкращих робіт з-поміж поданих на спецномінацію. Оцінюватися буде якість і технічна досконалість фотографії, а також її оригінальність і цінність для Вікіпедії та вікіпроєктів. При цьому світлини з повітря також братимуть участь в основній «якісній» номінації. 

Автори переможних фото отримають призи і сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна». Також учасник чи учасниця, який/а посяде перше місце, додатково отримає сумку MB SM390-7RW від партнера номінації — українського представництва компанії Manfrotto.

Гідрологічний заказник Ірдинське болото
Гідрологічний заказник Ірдинське болото, Черкаська область. Фото посіло третє місце у спецномінації «Найкраща аерофотозйомка» у 2020 році. Автор: Андрій Чуяшенко, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

У 2021 році «Вікі любить Землю» в Україні триватиме із 1 по 30 червня. Читайте регламент конкурсу та відповіді на часті питання. Покрокову інструкцію участі можна переглянути тут.

Читайте новини та історії про конкурс у нашому блозі. Якщо виникнуть питання, звертайтеся за контактами, вказаними на сайті.

Щоб оперативно стежити за новинами, підписуйтеся на нас у соцмережах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *