АнонсиНовини / News

«Найкраще фото Голосіївського нацпарку», «Природа і люди в Києві» — спецномінації для київських світлин

Традиційно разом із партнерами ми прагнемо привернути увагу до природоохоронних територій Києва через проведення спеціальних номінацій. У 2021 році таких спецномінацій дві —  «Найкраще фото Голосіївського нацпарку», «Природа і люди в Києві». Ми проводимо їх у партнерстві з громадською організацією «Друге життя» та Національним природним парком «Голосіївський». Спецномінації для київських світлин у конкурсі «Вікі любить Землю» 2021 Загалом у Києві є близько 200 пам’яток природи, і за вісім років проведення «Вікі любить Землю» конкурсантам вдалося сфотографувати їх усі. Водночас важливо урізноманітнювати і доповнювати цю базу світлин. Допомогти з цим і покликані спеціальні номінації. У 2021 році запрошуємо взяти участь у таких спецномінаціях:

  • «Найкраще фото Голосіївського нацпарку» — присвячена світлинам, що представляють національний природний парк «Голосіївський». Парк був заснований у 2007 році, його загальна площа становить понад 10,9 тисяч га. Він є єдиним в Україні та одним із кількох у світі національних парків, повністю розташованих у межах мегаполісів.
  • «Природа і люди в Києві» — для фотографій, що зображують взаємодію мешканців найбільшого міста Україна із заповідною природою. Це можуть бути фото прогулянок, занять спортом, екскурсій тощо.

Щоб подати фото на ці спецномінації, ніяких окремих позначок робити не потрібно — просто завантажуйте на конкурс фотографії із Києва за конкурсними списками природних пам’яток. Переможці у кожній із номінацій отримають призи та сувеніри від призи та сувеніри від організатора «Вікі любить Землю» ГО «Вікімедіа Україна» та партнерів.

Сувеніри від партнерів для переможців  спецномінацій для фотографій із Києва
Сувеніри від партнерів для переможців спецномінацій у 2020 році

Для натхнення пропонуємо переглянути переможців київських спецномінацій у 2020, 2019 та 2018 роках. Звертаємо увагу, що всі фото Києва також беруть участь в основних номінаціях конкурсу. Загальне журі конкурсу обере найкращу світлину Києва, а також організаційний комітет визначить учасника чи учасницю із найбільшим кількісним внеском у межах Києва.

Жуків острів. Голосіївський район. Київ
Жуків острів. Голосіївський район. Київ. Знімок переміг у спецномінації «Найкраще фото заповідного Києва» у конкурсі 2020 року. Авторка фото: Вікторія Роговенко, вільна ліцензія CC-BY-SA-4.0

У 2021 році «Вікі любить Землю» в Україні триватиме із 1 по 30 червня. Читайте регламент конкурсу та відповіді на часті питання. Покрокову інструкцію участі можна переглянути тут.

Читайте новини та історії про конкурс у нашому блозі. Якщо виникнуть питання, звертайтеся за контактами, вказаними на сайті.

Щоб оперативно стежити за новинами, підписуйтеся на нас у соцмережах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *