Новини / NewsРезультатиСтатистика

Як проходив міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю»

Міжнародний фотоконкурс присвячений пам’яткам природи «Вікі любить Землю» 2022 року завершився. Цьогоріч ньому взяла участь рекордна кількість країн. Розповідаємо про перші результати цієї кампанії.

«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) — це щорічний міжнародний фотоконкурс, який присвячений пам’яткам природи. Його мета — зібрати фотографії якнайбільшої кількості природоохоронних територій під вільною ліцензією, зокрема для ілюстрування статей у Вікіпедії. 

Конкурс започаткували у 2013 році в Україні, а з 2014 року він став міжнародним. Цього року через повномасштабне російське вторгнення «Вікі любить Землю» у нашій країні не проводився; натомість «Вікімедіа Україна» провела місячник ілюстрування конкурсними світлинами статей Вікіпедії і Вікіданих. 

Статистика конкурсу

Цього року у конкурсі взяли участь 39 країн — це рекордна кількість за 9-річну історію «Вікі любить Землю»! 

У кампанії взяли участь 3538 осіб з усього світу. З них 2700 вперше долучилися до конкурсу.

Завдяки конкурсу Вікісховище отримало майже 50 тисяч нових фото природоохоронних територій. Понад 4 000 світлин уже знайшли своє місце у відповідних статтях у Вікіпедії. 

Найбільшу кількість зображень завантажили учасники та учасниці з Німеччини (11 419), Уельсу (5 041) та Казахстану (3 173). Ознайомтесь з повним списком країн за посиланням.

Після подання місцевих переможців міжнародне журі визначить переможців міжнародної частини фотоконкурсу «Вікі любить Землю» у листопаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *