Переможці

Найкращі світлини Чернівецької, Волинської та Херсонської областей

Перед вами ще три переможні світлини у номінації «Найкраща світлина області» 

Чернівецька область

Сутінки на Шишкових горбах

Шишкові горби  © Сергій Рижков, CC-BY-SA 4.0
Найкращою серед світлин природно-заповідних обєктів Чернівецької області стала робота  Сергія Рижкова. Шишкові горби — це геологічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована в межах Кельменецького району Чернівецької області, на північ від села Нагоряни. Площа 12 га. Статус надано 1979 року. Перебуває у віданні Грушовецької сільської ради. Статус надано з метою збереження ерозійних вапнякових останців — частини Товтрової гряди. Останці розташовані вздовж правого стрімкого берега Дністра, який утворює тут глибоко врізаний, овальної форми меандр. Горби мають форму конусів зі скельними утвореннями і підносяться над довколишньою місцевістю на 5—35 м. Є місцем зростання рідкісної літофітної рослинності.

Волинська

Природне дзеркало

Природне дзеркало © Sidoruk Dmitry, CC-BY-SA 4.0

Наче пливе  у невагомості, каміння на березі озера Світязь, що утворює однойменний ландшафтний заказник і входить до Шацького національного природного парку, який розташований у Шацькому районі Волинської області. Парк створений 28 грудня 1983 року для охорони рідкісних природних комплексів у районі Шацьких озер. Загальна площа парку — 48 977 га, з них у власності парку перебуває 18 810 га.

На території парку представлені як природні, так і трансформовані людською діяльністю екосистеми. Тут представлені природні ліси та різновікові лісові насадження, незаймані болота та меліоровані торфовища з системою канав, луки та сільськогосподарські угіддя. Більшість боліт є меліорованими.

Херсонська

Джарилгач, піндики

Урочище «Пиндики» © Вадим Юник, CC-BY-SA 4.0
У Херсонській області найбільше балів отримала світлина з острова Джарилгач –  природоохоронна територія у Скадовському районі Херсонської області, що входить до складу Джарилгацького національного природного парку.  До його складу входить сам острів, акваторія Джарилгацької затоки, а також берегова смуга між Скадовськом та Лазурним.

У дописі використано інформацію зі статей у Вікіпедії.

Див. також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *