Переможці

Найкраща світлина Києва… і спеціальна номінація від КМДА

 

Pulsatilla_patens_(L.)_Mill
Заказник «Лісники». Mariia Zykova, CC BY-SA 4.0
У номінації «Найкраще фото Києва» журі відзначило світлину користувачки Mariia Zykova, де зображено Сон розкритий. Фото зроблене у ботанічному заказнику «Лісники». Цей ботанічний заказник є природоохоронною територією у Голосіївському районі міста Києва, і є найбільшою природно-заповідною територією серед тих, які входять до складу Голосіївського національного природного парку — територія заказника становить 1110,2 гектара. Значна площа заказника лежить в заплаві річки Віта.

Нагадаємо, що всього під час цьогорічного конкурсу було завантажено понад 15 тисяч світлин. З них — 819 фотографій пам’яток природи міста Києва. Київська міська адміністрація вирішила підтримати українську частину міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» і нагородити окремо переможців у спеціальній регіональній номінації за найкраще фото Києва. Було сформовано окреме журі, куди ввійшли два представники від КМДА — Андрій Мальований, начальник управління екології та природних ресурсів КМДА, та Михайло Наконечний, генеральний директор КО «Київзеленбуд» — та вікіпедист-еколог Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України, молодший науковий співробітник Відділу моніторингу та охорони тваринного світу Інституту зоології НАНУ, член національної робочої групи з охорони природи.

Результати цієї спеціальної номінації буде оголошено у суботу, 7 жовтня, на церемонії нагородження переможців української частини фотоконкурсу «Вікі любить Землю», яка відбудеться у Національному науково-природничому музеї НАН України (4 поверх, Музей рослин) у Києві. До зустрічі!

UPD. від 9 жовтня 2017

Переможцями стали фото Любові Касап та Марії Зикової

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *