Новини / News

Топ-101 конкурсу 2020 року

В цю сніжну пору запрошуємо переглянути найкращі фото конкурсу, надихатися та планувати мандрівки.

До топ-101 очевидно увійшли вже відомі топ-10 переможців номінації «Найкраще фото конкурсу», також «Найкраще фото регіону», «Найкраще аерофото», але тут також є близько 70 світлин, які мали шанси на перемогу, але не перемогли в жодній номінації, однак подивитись на них варто!

Нагадаємо, що відбір найкращих фото відбувався в три етапи. У першому раунді члени журі оцінили понад 4 тисячі зображень, поданих на якісну номінацію, з них було обрано 265 найкращих. У другому раунді кожне фото із цих 265 отримало оцінку кожного з 10 членів основного журі за 10-бальною шкалою. Далі визначалася середня оцінка для кожного фото на основі усіх десяти оцінок від десяти членів журі. Чим вища середня оцінка, тим вище місце отримувало зображення. Саме звідси взято топ-101 фото, тут також визначалися обласні переможці. А у третьому раунді, також за рейтингом оцінок, були визначені топ-10 фото конкурсу, які представили Україну на міжнародному етапі.

На місцях 1-101 опинились фото від 32 учасників. Більшість з них взяли участь у конкурсі не вперше. Серед авторів також є дебютанти конкурсу, які одразу стали переможцями «якісної/их» номінації/й або спецномінацій: Марян Винницький, Анна Палюх (Energy Butterfly), Денис Юрченко (Medoffer), PetroKaterynych, Андрій Чуяшенко (Seenkleyr), Сергій Нестерчук (Segnester). Дебютанти, які були за крок до перемоги: користувачі Олександр Подрез, SashaBystrikov, В. Бусел.

Варто також відзначити автора, який має найбільше робіт у топ-101, а саме 19 фото — це Віталій Башкатов.

Нижче деякі роботи авторів, що вперше взяли участь у конкурсі та потрапили до топ-101, але не перемогли у «якісних» номінаціях. Всі 101 фото преставлені у спеціальній галереї у Вікісховищі.

Coccothraustes coccothraustes костогриз
Фото костогриза, яке зробив Віктор Бусел, орнітолог, співробітник НПП «Великий Луг»
Зимовий світанок в горах
Світанок у Карпатах від Олександра Подреза
Горганські цекоти
Кам’яні розсипи в Горганах від Тараса Піца
Світанок на хребті Явірник
Світанок на хребті Явірник, побачений та зафіксований Олександром Бистріковим

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *