ПереможціРезультатиСтатистика

Прохолода Голосіївського лісу та місце для відпочинку киян: переможці спецномінацій для фотографій Києва

У 2021 році в рамках української частини фотоконкурсу «Вікі любить Землю» проходили дві спецномінації, пов’язані зі столицею України — «Найкраще фото Голосіївського нацпарку» та «Природа і люди в Києві». 

Загалом у Києві є близько 200 пам’яток природи, за дев’ять років проведення «Вікі любить Землю» конкурсантам вдалося сфотографувати їх усі. Попри це, важливо урізноманітнювати і доповнювати цю базу світлин. Саме з цією метою ми проводили ці спецномінації.

Громадська організація «Вікімедіа Україна», яка організовує конкурс, провела ці спецномінації у партнерстві із громадською організацією «Друге життя», Національним природним парком «Голосіївський» та Департаментом заповідної справи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Переможців визначали представники організацій-партнерів, зокрема науковці та волонтери НПП «Голосіївський».

Найкраще фото Голосіївського нацпарку

«Найкраще фото Голосіївського нацпарку» — спецномінація, присвячена світлинам, що представляють національний природний парк «Голосіївський». Парк був заснований у 2007 році, його загальна площа становить понад 10,9 тисяч га. Він є єдиним в Україні та одним із кількох у світі національних парків, повністю розташованих у межах мегаполісів.

НПП «Голосіївський» знаходиться на південній околиці Києва та складається з кількох територіально роз’єднаних лісових масивів. Північна частина парку включає урочища з переважанням широколистяних лісів, таких як Голосіївський ліс. Південна частина парку — це піщана надзаплавна тераса Дніпра, вкрита сосновими лісами. 

«Голосіївський ліс дає нам затишок та прохолоду навіть у найжаркіший день. Це і зображає фотографія Наталії Слівінської, яка перемогла у спеціальній номінації», — розповів в.о. директора НПП «Голосіївський», природоохоронник Андрій Хрутьба на церемонії нагородження переможців конкурсу.

Природа і люди в Києві

«Природа і люди в Києві» — спецномінація для фотографій, що зображують взаємодію мешканців та гостей найбільшого міста України із заповідною природою. 

За рішенням журі, у ньому перемогло фото містка на Голосіївських ставках, зроблене Наталією Башмаковою. Голосіївські ставки розташовані на території НПП «Голосіївський». На одній з чотирьох водойм і було зроблено цю світлину. Вона зображає те, як люди впливають на природу — висвітлює місце, яке облаштували люди для відпочинку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *