АнонсиНовини / News

Долучіться до захисту довкілля у Вікіпедії: «Тижня здорового довкілля 2022»

Вітаємо усіх учасників та учасниць фотоконкурсу «Вікі любить Землю» з Міжнародним днем Матері-Землі. Цього дня ми оголошуємо про початок тематичної кампанії «Тиждень здорового довкілля», яка триватиме до 15 травня.

Зображення: Благородні олені на острові Джарилгач. Ця світлина була фіналістом української частини фотоконкурсу «Вікі любить Землю» у 2019 році. Джарилгацький національний природний парк наразі перебуває на тимчасово окупованій території.

Питання захисту природи є надзвичайно актуальним. У звʼязку з російською військовою агресією серйозно страждають флора та фауна України, а об’єкти природно-заповідного фонду руйнуються та перебувають під загрозою знищення. Водночас екологічні проблеми є проблемами планетарного масштабу.

У межах проєкту «Тиждень здорового довкілля» усі охочі можуть створювати та покращувати статі на теми зміни клімату, забруднення навколишнього середовища та біорізноманіття. Він є частиною міжнародного марафону WikiForHumanRights, який організовують Фонд Вікімедіа та Рада ООН з прав людини.

Цьогоріч, за підтримки громадської організації «Вікімедіа Україна», тематичний тиждень на цю тему вперше проводиться в українській Вікіпедії.

Як долучитися:

  1. Зареєструйтеся та(чи) авторизуйтеся у Вікіпедії.
  2. Створіть або доповніть статтю у Вікіпедії на тему здорового довкілля.
  3. Додайте шаблон {{HealthyEnvironment-week-2022}} на сторінку обговорення статті.
  4. Доведіть статтю за якістю принаймні до рівня мінімальних вимог за правилами Вікіпедії.

Усі активні учасники й учасниці кампанії зможуть отримати електронні сертифікати участі від «Вікімедіа Україна», а автори «добрих» і «вибраних» статей — особливі призи. Також можна позмагатися за призи на міжнародному етапі — сертифікати на товари у Wikipedia Store. Для цього потрібно долучитися до міжнародного конкурсу згідно з умовами, викладеними на цій сторінці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *