МіжнароднеНовини / NewsПереможціРезультати

«Три олениці взимку»: українська світлина посіла призове місце у міжнародному конкурсі

У 2021 році за результатами міжнародної частини фотоконкурсу «Вікі любить Землю» призове шосте місце посіла світлина з України. Знайомимося ближче зі цією фотографією, її автором та національним природним парком на території якого вона була зроблена.

З 1 травня по 31 серпня 2021 року на міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю» було завантажено понад 64 тисячі фотографії пам’яток природи від понад 4300 людей. 

Місцеві команди організаторів провели відбір фотографій у кожній з країн та територій і надіслали для участі у міжнародній частині фотоконкурсу по 15 робіт. Уже з цих 390 фотографій журі міжнародного конкурсу відібрало 15 найкращих. До них потрапила світлина з України «Три олениці взимку», на якій зображені три самки оленів серед зимового лісу.  

«Це фото я зробив у січні. Пам’ятаю, був морозний ранок і на дорогу, по якій влітку їздять лісники, вийшли три олениці, ніби завмерли, коли на них присвітило сонце. Я встиг зробити декілька кадрів, і вони пішли далі у глиб лісу

Мені було дуже приємно дізнатися що моє фото зайняло шосте місце. Такого результату я не очікував. Майбутнім учасникам я хочу побажати, щоб їхні роботи високо оцінювалися журі. Бути сміливими і завантажувати багато різних фотографій з своїх подорожей.

Радий, що завдяки конкурсу база Вікіпедії наповнюється новими світлинами з різних національних парків, регіонів, про які багато людей навіть не знали. А тепер мають можливість їх відвідати і побачити красу України» — зазначив автор світлини Володимир Бурдяк. 

Він зробив цю світлину на території національного природного парку «Кременецькі гори» на Тернопільщині. Андрій Штогун, начальник науково-дослідного відділу парку, розповів нам детальніше про «Кременецькі гори»: «Справжнім дивом природи, неповторним у величі своїй, є невисокі, але надзвичайно мальовничі Кременецькі гори, на збереження унікальної флори і фауни яких був створений однойменний національний природний парк. 

Обрамлене пасмом гір місто Кременець, яке до цього часу зберегло славу культурно-мистецького та духовного осередку нашої держави, ще називають “Волинськими Афінами”. Кременеччина це місце, де сходяться воєдино три великих українських землі: Волинь, Поділля та Галичина.

Кременецькі гори є єдиним місцем зростання унікальної берези Клокова в Україні. Також, крім анексованого Криму, лише на Дівочих скелях Кременецьких гір можна зустріти сонцецвіт сивий. Завдяки наявності невеликих печер та рукотворних каменоломен, а також дуплястих дерев в парку виявлено 12 видів червонокнижних кажанів. Усього в парку зростає 52 види рослин та 53 види тварин, занесених до Червоної книги України».

Читайте більше:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *