Новини / News

Яким буде конкурс «Вікі любить Землю» у 2023 році: опитування та обговорення

ГО «Вікімедіа Україна» проводила фотоконкурс «Вікі любить Землю» в Україні щорічно починаючи з 2013 року, але повномасштабне російське вторгнення змусило переглянути плани.

Минулого року конкурс фотографій не відбувся із міркувань безпеки. Ширший проєкт продовжував роботу: ми сфокусувалися на ілюструванні Вікіпедії конкурсними світлинами, поданими раніше. Як виглядатиме проєкт у 2023 році, в умовах продовження воєнного стану — наразі під питанням.

Захист природної спадщини та документування її стану продовжують бути дуже важливими, однак війна створює багато складностей; далеко не всюди фотографувати безпечно чи дозволено. З міркувань національної безпеки та безпеки учасників і учасниць ми не можемо проводити конкурс без обмежень.

Із форматів, які ми розглядаємо:

  • Стандартний фотоконкурс у липні із певним часовим обмеженням на те, які фото можна подавати (наприклад, фото, зроблені до 24.02.2022 або іншої дати).
  • Обмежений фотоконкурс влітку із фокусом на висвітленні впливу російської агресії на українську природу (і обмеженнями, які допоможуть забезпечити безпеку: наприклад, попередньою перевіркою фотографій організаторами перед завантаженнями на Вікісховище).
  • Не проводити фотоконкурс, поки триває воєнний стан, але продовжити розвиток проєкту за іншими напрямками, зокрема ілюстрування Вікіпедії та Вікіданих світлинами, поданими раніше.

Зараз ми збираємо побажання та ідеї — у якому форматі варто провести конкурс і що потрібно врахувати організаторам.

Паралельно запускаємо зголошення до організаційної команди конкурсу, аби оцінити, на які організаційні ресурси ми можемо розраховувати.

Є два способи долучитися:

1. Заповнити анкету за посиланням. Орієнтовний час на заповнення — 5-10 хвилин. Дедлайн для заповнення — 14 травня (неділя).

2. Відвідати відкриту онлайн-зустріч 11 травня о 18:00 — там буде можливість поспілкуватися в реальному часі. Реєстрація на зустріч — через анкету за посиланням вище. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *