АнонсиНовини / News

Вікі любить Землю 2023: долучайтеся до найбільшого фотоконкурсу пам’яток природи

З 1 до 31 липня відбудеться українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) 2023. Цьогоріч на конкурс приймаються світлини об’єктів природно-заповідного фонду України, зроблені до 23 лютого 2022 року включно.

Фотоконкурс «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) — найбільший у світі фотоконкурс пам’яток природної спадщини. Він зародився в Україні у 2013 році, а з 2014 року став міжнародним. У 2022 році у конкурсі взяла участь рекордна кількість країн — 39.

У нашій країні цей фотоконкурс відбудеться вдесяте. Минулоріч через повномасштабну агресію росії проти України та потенційну небезпеку для учасників та учасниць, організатори відмовилися від проведення конкурсу. 

Наталія Ластовець, членкиня організаційного комітету «Вікі любить Землю» в Україні, зазначила:

«Після вимушеної перерви фотоконкурс “Вікі любить Землю” повертається до України. Він проходитиме у складний час, коли через російську збройну агресію під загрозою знищення опинилися тисячі обʼєктів природно-заповідного фонду України. Сьогодні надзвичайно важливо документувати стан природної спадщини, яким він був до руйнувань, адже саме архівні світлини обʼєктів ПЗФ стануть в нагоді при оцінці масштабів втрат та при відновленні обʼєктів. Головне — дотримуватися правил фотоконкурсу та не наражати себе на небезпеку».

Зверніть увагу: з міркувань безпеки учасників та учасниць до участі у фотоконкурсі приймаються лише фотографії, що були зроблені до 23 лютого 2022 року (включно). Цьогоріч мінімальна роздільна здатність фотографій, які приймаються на конкурс, становить 2 Мп. Також можна завантажувати відео, на яких зображені пам’ятки природи.

Конкурсні списки змагання містять понад 8 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду України. За весь час учасники та учасниці завантажили близько 120 тисяч світлин 4 тисяч памʼяток природи України. Ще стільки ж обʼєктів природної спадщини не мають жодної світлини.

Долучитися можуть як професійні фотографи, так і аматори. Завантажувати можна виключно власні світлини, які відповідають правилам конкурсу. Списки пам’яток та інструкції із завантаження фото доступні на сторінці конкурсу.

Конкурс має дві основні номінації: «кількісна» та «якісна». У першій будуть відзначені учасники, що сфотографують найбільше пам’яток природи, а у межах другої журі обере найкраще фото кожного з регіонів України, а з поміж них — 10 найкращих світлин України. 

Для участі у міжнародному етапі фотоконкурсу будуть відібрані 15 найкращих світлин у двох категоріях: макрофото та пейзажні світлини.

Усі призери та призерки фотоконкурсу «Вікі любить Землю» 2023 отримають цінні призи від організаторів кампанії — громадської організації «Вікімедіа Україна».

Дивіться також:

One thought on “Вікі любить Землю 2023: долучайтеся до найбільшого фотоконкурсу пам’яток природи

  • Микола Василечко

    Вітання!
    Вже три роки тому в Україні нові райони, громади. Чому ви ботами не пройшлися по списках і не оновили дані?
    Бо у 2023 такий опис, наприклад, вже не виглядає абсолютно актуальним, якщо нема ні таких районів, ані таких сільських рад
    ««Дністровський каньйон», Борщівський район — 12435,2 га: Бабинецька, Пилипчанська, Горошівська, Іване-Пустенська, Худиківська, Вільхівецька, Дністровська, Урожайнівська, Вигодська сільські, Мельнице-Подільська селищна ради; Заліщицький район — 11984,47 га: Колодрібська, Синьківська, Зозулинецька, Кулаківська, Городоцька, Бедриківська, Касперівська, Добрівлянська, Зеленогіївська, Зозулинька, Устечківська, Іване-Золотецька, Торська, Нирківська, Дорогичівська, Литяцька, Шутроминська, Хмелівська сільські, Заліщицька міська ради; Бучацький район — 4384,99 га: Стінківська, Порохівська, Космиринська, Сновидівська, Возилівська, Миколаївська, Костільницька, Скоморохська, Русилівська, Ліщинецька, Дулібська, Жниборідська, Берем’янська, Язловецька сільські ради; Монастириський район — 3418,06 га: Коропецька селищна, Гориглядівська, Вістрянська, Вербківська сільські ради»

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *