ПереможціРезультати

Найкраще відео української природи у 2023 році

З 1 до 31 липня втретє у межах української частини фотоконкурсу «Вікі любить Землю» проходила спеціальна номінація «Відео». Вона мала на меті зібрати під вільною ліцензією якомога більше якісних відеороликів заповідного фонду України.

Цьогоріч у межах спецномінації «Відео» учасники та учасниці змагання завантажили 17 відеороликів української природи. Переможців обирало спеціальне журі, куди увійшли:

  • Ігор Шурпан — організатор кінофестів в Житомирі, старший викладач відділу «кіно-теле мистецтв» в коледжі культури і мистецтв імені Івана Огієнка в Житомирі;
  • Марія Максименкова — керівниця комунікацій і маркетингу, WWF-Україна;
  • Олександр Гаврик — телеоператор, режисер монтажу, еколог, вікіпедист. Член Національної спілки кінематографістів України та Національної спілки журналістів України. Закінчив магістратуру за спеціальністю «Екологія» у 2009 році;
  • Сергій Гладкевич — незалежний експерт дикої природи, фотограф-натураліст, журналіст.

Перемогу у спеціальній номінації одержала робота Андрія Чуяшенка під назвою «Олександрівські скелі з неба та води», яка зображає Олександрівський ландшафтний заказник у Херсонські області. Вона отримала 9.25 балів журі з 10.

Член журі Ігор Шурпан так прокоментував цю роботу: «Гарна операторська робота, монтаж не відволікає увагу, а звуко-шумова фонограма доповнює загальне враження про пам’ятку. Робота цілком відповідає умовам конкурсу тому справедливо заслуговує на перше місце».

«Якісне конкурсне відео, яке відповідає всім вимогам. Дійсно відео заворожує — різні плани і якісна зйомка з різних (місцями карколомних) ракурсів захоплює. Окремо хочеться відзначити звукову доріжку — звук доволі чистий і дає можливість максимально поринути у атмосферу місця зйомки», — зазначила членкиня журі Марія Максименкова.

Додатково організатори вирішили відзначити ще одну роботу автора В’ячеслава Галєвського, на якій зображено геологічну пам’ятку природи «Спаський Камінь» у Львівській області (5 балів з 10).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *