ПереможціРезультатиСтатистика

Тваринний світ України: найкращі світлини Київщини, Луганщини, Тернопільщини, Одещини та міста Києва

Зустрічайте найкращі фотографії української фауни з Київської, Луганської, Тернопільської, Одеської областей та міста Києва. На них зображені птахи та інші представники тваринного світу з різних регіонів України.

Найкраще фото Київської області

Ботанічна пам’ятка природи «Урочище Гірка».
Фото: Яна Толмачова, CC BY-SA 4.0

На найкращому фото Київської області 2023 року ми бачимо бджолоїдку звичайну на території ботанічної пам’ятки природи «Урочище Гірка», авторка — Яна Толмачова.

У 2023 році учасники та учасниці завантажили 87 світлин 19 природоохоронних об’єктів Київщини. Загалом список пам’яток природи регіону нараховує 277 позицій ПЗФ, за роки проведення «Вікі любить Землю» в Україні конкурсантам вдалося сфотографувати 201 з них (72%). 

Найкраще фото Луганської області

Ботанічний заказник місцевого значення «Крейдяні скелі».
Фото: В’ячеслав Непран, CC BY-SA 4.0

Серед фото Луганської області журі конкурсу обрало зображення бабака у природному середовищі, зроблене на території ботанічного заказника місцевого значення «Крейдяні скелі». Автор — В’ячеслав Непран.

Попри тимчасову окупацію частини Луганської області, у 2023 році учасники та учасниці конкурсу завантажили 58 зображень 33 об’єктів регіону. Список пам’яток Луганщини нараховує 207 обʼєктів, а за всі роки конкурсу вдалося сфотографувати 129 з них (62%).

Найкраще фото Тернопільської області

Серетський гідрологічний заказник.
Фото: Володимир Бирдяк, CC BY-SA 4.0

На найкращому фото Тернопільської області ми бачимо чепуру велику, яка спіймала рибу у Серетському гідрологічному заказнику, автор — Володимир Бирдяк.

Під час цьогорічного конкурсу учасники завантажили 110 світлин з 51 природно-заповідного об’єкта Тернопільщини. Список пам’яток цього регіону нараховує 657 обʼєкт, а за всі роки «Вікі любить Землю» конкурсантам вдалося сфотографувати 343 з них (52%). 

Найкраще фото міста Києва

«Березовий Гай» у Деснянському районі Києва.
Фото: Сергій Мірошник, CC BY-SA 4.0

У місті Києві найкращою стала фотографія павука стрибуна на території «Березового Гаю» у Деснянському районі, авторства Сергія Мірошника.

Цьогоріч учасники та учасниці конкурсу завантажили 307 фотографій з території 125 об’єктів ПЗФ міста Києва. Список пам’яток цього регіону нараховує 211 обʼєктів, а за всі роки фотоконкурсу вдалося сфотографувати 203 з них (96%). 

Найкраще фото Одеської області

Національний природний парк «Тузловські лимани».
Фото: Яна Толмачова, CC BY-SA 4.0

На Одещині переможним стало зображення чаплі рудої під час риболовлі у національному природному парку «Тузловські лимани». Авторка — Яна Толмачова.

Під час цьогорічного фотозмагання конкурсанти завантажили 147 світлин 14 об’єктів природно-заповідного фонду Одещини. Список пам’яток області нараховує 126 обʼєктів, а за всі роки «Вікі любить Землю» вдалося зафіксувати 124 з них (98%). 

Ми дякуємо учасникам та учасницям конкурсу «Вікі любить Землю» за неймовірні світлини української фауни, які стануть у нагоді для ілюстрування статей у Вікіпедії!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *