Переможці

Проникливе листопадове сонце: найкращі фото Рівненщини та Полтавщини

Представляємо ще дві переможні світлини — Полтавської та Рівненської областей, які згідно із описами та метаданими були зроблені у листопаді (2016 та 2015 роки відповідно).

МістКаплинці02
Міст біля Каплинців, Пирятинський НПП,  © Аліна Іносова, CC-BY-SA 4.0
Пирятинський національний природний парк — природоохоронна територія  в межах Пирятинського району Полтавської області. Розташований у долині річки Удаю в околицях м. Пирятин та сіл Грабарівка, Давидівка, Березова Рудка, Сасинівка, Гурбинці, Леляки, Усівка, Кейбалівка, Каплинці, Харківці, Дейманівка, Високе, Велика Круча, Повстин, Олександрівка. Знаходиться на території Пирятинського лісництва. Територія НПП «Пирятинський» репрезентує всі елементи долини р. Удай: ландшафти корінного берега, борової тераси та заплави. У рослинному покриві добре представлені різні типи слаботрансформованих фітоценозів природного та штучного (лісові культури, парки) походження.

Аліна Іносова бере участь у «Вікі любить Землю» і перемагає і вдруге. Минулого року її світлина з Мезинського НПП стала найкращою з Чернігівської області.

А от автор світлини, зробленої у Козлинському лісі  — нове імя у нашому конкурсі. Тарас Лесів вперше бере участь  і став першим, хто подав на конкурс серію фотографій цієї заповідної ділянки лісу на Рівненщині, яку можна переглянути у Вікісховищі. Всього ж Тарас подав  78 світлин. Переможною стала робота «Сонячні стовпи в соснах».

Сонячні стовпи в соснах
Сонячні стовпи в соснах  © Тарас Лесів, CC-BY-SA 4.0
Козлинське лісництво входить до Костопільського лісгоспу. На сторінці останнього, зазначено, що загалом лісові масиви лісгоспу виконують функції буферної зони полігона для безпеки місцевого населення, а також використовуються для базування і переміщення військ, та забезпечення їх лісоматеріалами. Статті у Вікіпедії про урочище ще не створено.

Обидві світлини подані без геоданих, що унеможливлює перевірку приналежності території на світлині до заповідної території. Оргкомітет в даних випадках схильний довіряти авторам. Якщо ж наші читачі можуть довести неправдивість даних, результати буде переглянуто.

Також, нагадуємо нашим читачам, що завершується реєстрація на Вікіконференцію у Херсоні. Якщо Ви не лише цікавитесь природою України, фотографуєте для конкурсу, а й є активним редактором вікіпроектів і хочете зустрітися з однодумцями, «Вікімедіа України» запрошує до участі!

 

Див. також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *