Новини / News

Найкращі світлини Донецької, Івано-Франківської, Дніпропетровської областей та Криму

Представляємо ще чотири світлини, що стали переможцями номінації  «Найкраща фотографія області» у конкурсі «Вікі любить Землю 2018». Три з них, вже знайомі нашим учасникам та шанувальникам, оскільки вони потрапили у Топ-10 світлин конкурсу.

Найкраще фото Криму

4_Захід на Мангупі

Гора останец «Мангуп-Кале» – комплексна пам’ятка природи національного значення, що знаходиться у Кримських горах на теренах Бахчисарайського району. Створено відповідно до Постанови Кабінету міністрів УРСР від 14 жовтня 1975 року. Пам’ятка площею 90 гектарів розташована на теренах гори-останця Баба-Даг (Батько-Гора). Плато поверх гори розташоване на висоті близько 250 м відносно навколишніх долин і 583 м над рівнем моря. Величні руїни храмів, стародавніх укріплень, численні печерні споруди в поєднанні із заповідною природою створюють неповторний образ Мангупу.

Найкраще фото Івано-Франківської області

2_Осінній світанок на вершині Смотрича

Смотрич — одна з вершин гірського масиву Чорногора в Українських Карпатах. Розташована у Верховинському районі Івано-Франківської області, в межах Карпатського національного природного парку. Висота гори — 1898 м.

Найкраще фото Донецької області

1_Білокузьминівка_світанок

Скелеподібне оголення верхньої крейди, або Крейдяні Білокузьминівські скелі, Білокузьминівські стовпи — геологічна пам’ятка природи місцевого значення, крейдові скелі розташовані за 500 м від центру села Білокузьминівка Костянтинівського району, Донецька область, за 15 км на схід від Краматорська. Заповідна площа становить 0,35 гектара, під охороною знаходиться з 1972 року.

Фотографія цієї пам’ятки також була відзначена на конкурсі «Вікі любить Землю» у 2013 та 2015 роках.

Найкраще фото Дніпропетровської області

lyman

Солоний Лиман — ландшафтний заказник загальнодержавного значення. Розташований у межах Новомосковського району Дніпропетровської області, на північний захід від села Новотроїцьке. Створений у 1980 році для охорони природи однойменного озера з острівцями та прилеглими ділянками в долині річки Самари. Площа і глибина озера значно змінюються протягом року, влітку воно подекуди пересихає. Вода солонувата.

Фотографія Сергія Рижкова, що зображує гніздову колонію мартинів жовтоногих на острові Солоного Лиману також стала найкращою з Дніпропетровської області у 2015 році.

У дописі використано інформацію зі статей у Вікіпедії.

Далі буде!

Увага! Шановні учасники та переможці, нагородження відбудеться 15 грудня разом з нагородженням переможців  української частини міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки». Подія відбудеться у музеї Шолом-Алейхема (вул. Велика Васильківська, 5-А), початок о 12:00. Запрошуємо!

 Див. також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *